» załóż konto» przypomnij hasło

Skuteczna ochrona dla każdego?

Panda Internet Security 2010 oraz Antivirus Pro 2010

Autor: Mateusz Galon | Data: 2009-10-10 16:31:56

A A A | Wejść na stronę 28080 | Komentarzy 10

Podsumowanie
Kiedy przychodzi czas na wybór programu antywirusowego powinniśmy zadać sobie pytanie na jakich funkcjach najbardziej nam zależy. Produkt Antivirus Pro 2010 jest przeznaczony dla osób, które okazjonalnie korzystają z sieci. Brakuje w nim kilku funkcji, które są w Internet Security, mi.n. filtr antyspamowy, ochrona rodzicielska, filtr www, filtr informacji oraz kopia zapasowa. Różnica w cenie jest znacząca, dlatego warto chwilę się zastanowić. Jedno jest pewne, zarówno jeden jak i drugi program oferuje nam przejrzysty interfejs, solidną ochronę, łatwą nawigację, rzetelną pomoc i co najważniejsze nie przeszkadza nam, podczas pracy. Warto podkreślić, że wg. testów AV-Test aplikacja wykrywa 99,6 %. Co ważniejsze żaden z nich nie został rozpoznany błędnie. Ja osobiście polecam program każdemu, komu zależy na bezpieczeństwie swoich danych, a znaczna cena nie jest dla niego największą przeszkodą. Aplikacjom Panda Internet Security i Antivirus Pro 2010 należy się rekomendacja serwisu PCFoster.pl i wyróżnienie Best Buy.
Dostępność i cena:
Cena według producenta:
135 PLN (Internet Security)
95 PLN (Antivirus Pro)

Wady i zalety:

plus
  • Przejrzysty interfejs
  • Świetna skuteczność
  • Prosta nawigacja
  • Duża ilość dodatkowych modułów
  • Przydatna pomoc
  • Nie wykorzystuje dużo zasobów

minus
  • Cena mogłaby być niższa
  • Długi czas skanowania
Przyznane wyróżnienia:

Sprzęt do testów dostarczyła firma:
iiyama
http://www.pspolska.pl/

Serdecznie dziękujemy.
Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• Szyjamon

2009-10-11 13:54:04

Ciekawa recka... no i bardzo dobry pomysł z tymi testami. Myślałem, że Panda wypadnie gorzej, ale się pomyliłem.
  • gekon

2009-10-11 13:58:49

Kolejny dobry i ciekawy tekst. Artykuł jest napisany w luźnym i przystępnym stylu trafiającym do (moim zdaniem) prawie każdego odbiorcy. Dobrze, że taka recenzja powstała. Zbliża się koniec roku co oznacza, że wychodzą nowe oprogramowanie antywirusowe itp., kończą się subskrypcje, więc może warto zastanowić się nad innym produktem konkurencyjnej firmy - w tym wypadku PANDA SECURITY.
  • Michal

2009-10-11 16:31:34

Bardzo ciekawa recenzja. Nie używałem jeszcze pandy ale ta recenzja jakoś mnie zaciekawiła. Może w przyszłości spróbuję sam ;)
  • pedober

2009-10-14 00:10:39

Mam już Pandę 2010 i chwalę sobie. Recenzja bardzo fajnie napisała, lubię taki styl pisania, bez niepotrzebnego zagłębiania się w nieistotne z punktu widzenia 95% użytkowników szczegóły. Co do szybkości skanowania, możliwe, że Panda nie zdążyła zrobić bazy sygnatur plików.
  • Mateusz

2009-10-14 01:00:26

Dzięki Panowie za dobre słowa. Program jeszcze raz polecam, uważam, że jest on zdecydowanie udanym wydaniem i może zaciekawić nawet osoby, które do tej pory wybierały tylko darmowe rozwiązania. Panda w porównaniu do tego co było jakieś 3 lata temu zrobiła ogromny krok do przodu!
  • melo24

2009-10-18 13:21:09

ciekawy artykuł. Widze że Panda dodała jeszcze jesen program do swojej kolekcji. Korzystał już ktoś z Pandy na Notebook-a?
  • freuer021

2009-10-19 20:37:14

testowałem tę Pandę i muszę przyznać, że jest sporo lepsza od wersji 2009:) bardzo ciekawa recenzja, bardzo treściwa i najważniejsze funkcje zostały opisane. Nowa Panda ma jeszcze lepsze funkcje niż jej poprzednik a jest w tej samej cenie:)
  • pedober

2009-10-26 01:02:06

A trochę z innej beczki, planujecie zrobić jakieś porównanie antywirusów na W7? Czy współpracują stabilnie z tym systemem.

PS: sorry za komentarz jako anionim ;)
  • Mateusz

2009-10-26 19:43:17

Na dzień dzisiejszy takiego testu nie ma w planach, ale inicjatywa całkiem ciekawa. Trzeba pomyśleć :)

Komentarz 10

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Konkurs świąteczny 2020

Konkurs świąteczny 2020

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...

• 10 urodziny vortalu!

10 urodziny vortalu!

Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...