» załóż konto» przypomnij hasło

Doskonały dla wszystkich?

Test Norton Internet Security 2011

Autor: Michał Androsz | Data: 2010-11-06 20:28:57

A A A | Wejść na stronę 199182 | Komentarzy 11

Test Norton Internet Security 2011 Przyszedł czas na test nowego pakietu bezpieczeństwa. Tym razem do naszej redakcji trafił produkt znanej firmy Symantec - Norton Internet Security 2011. Jest to zestaw chroniący system przed niebezpieczeństwami czyhającymi ze strony Internetu. W skład tego pakietu wchodzą: Norton AntiVirus (program antywirusowy), Norton Personall Firewall (zapora sieciowa), Norton AntiSpam (program chroniący przed niechcianą pocztą), Norton Privacy Control (ochrona prywatności) oraz Norton Parental Control (ochrona rodzicielska). Jak dzisiejszy bohater poradzi sobie z niebezpieczeństwami czyhającymi w sieci na każdym kroku? Zapraszam do dalszej części recenzji.

Instalator pakietu bezpieczeństwa Norton Internet Security 11 w wersji 18.1.0.37 waży 91,1MB. Jest to nowe wydanie znanego pakietu bezpieczeństwa marki Symantec. Po uruchomieniu instalatora w pierwszym oknie producent dziękuje za wybór jego oprogramowania. Należy w tym oknie zaakceptować warunki dokumentu: Umowa Licencyjna Użytkownika Oprogramowania, aby przejść do dalszej części instalacji.

Kliknij aby powiększyć

W drugim oknie od razu rozpoczyna się proces instalacji, niewymagający żadnej ingerencji użytkownika. W prawym dolnym rogu znajduje się logo Nortona, jednak jest ono przycięte i nie wygląda to zbyt estetycznie ;-).

Kliknij aby powiększyć

W kolejnym, trzecim oknie instalatora jesteśmy informowani, że instalacja jest ukończona a nasz komputer jest już chroniony przez szybki i skuteczny program marki Norton.

Kliknij aby powiększyć

Jak widać cały proces instalacji jest bardzo prosty, intuicyjny i nie wymagający wkładu użytkownika. Trwa bardzo krótko niezależnie od naszej konfiguracji sprzętowej. Na następnej stronie przyjrzymy się interfejsowi aplikacji.

Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• grace21_2008

2010-11-07 17:35:23

Zgadzam sie z autorem, Norton strasznie poszedł do przodu w jakosci programów, a nowy NIS to tylko potwierdzenie.. Uzywam od kilku tygodni i jestem naprawde mile zaskoczony jakoscia programu..
  • Ewelis6

2010-11-07 18:25:14

Ten program jest swietny
  • samsam

2010-11-07 18:37:54

Symantec tradycyjnie stworzył świetny program antywirusowy. Jeśli ktoś jest zainteresowany, w sieci jest dostępny ang trial 90 dni.
  • Irwander

2010-11-09 09:02:46

Ja właśnie triala mam. Gdyby było taniej to może bym przedłużył, ale tak to wrócę do Avasta.
  • maszkara

2010-11-09 16:06:16

W sklepie internetowym masz już za 70 zł :) Sprawdź w porownywarce :)
  • Kamirp

2010-11-10 17:52:30

Można linka prosić do 70zł? Bo ja nie widzę :P
  • maszkara

2010-11-12 14:58:00

Już niestety zamienili to na promocję w Saturionie, ale na Neo24.pl masz za 89 zł (box, bez promocji z innym sprzętem).
  • Kamirp

2010-11-14 00:13:47

O dzięki! Chyba się skuszę :)
  • hb88cq57

2010-11-21 19:17:50

Bardzo dobry test - co do ceny mozna kupic jeszcze boxa 2010 w dobrej cenie i za darmo zrobic upgrade do 2011
  • ~Paweł

2011-08-17 00:45:02

Używałem, wersji 60 dniowej która została zainstalowana przy zakupie laptopa. I kilka dni temu postanowiłem przedłużyć subskrybcje na kolejny rok. I nie żałuję! Opłaca się, komputer zabezpieczony w znacznym stopniu.
    Powiecie, tylko po co przecież za darmo jest avast.
    No racja jest i wiele innych darmowych programów. Ale jaka cena taka jakość 0 ceny zero jakości - niestety.
    W sklepie "nie dla idiotów" cena to 129 zł.
    Może gdyby był to stary rzęch to bym się nie zdecydował. Ale postanowiłem jednak wyjść poza zerową jakość i powiem wam ze komp pracuje perfekcyjne z NORTON'EM. Polecam tym którzy dbają o swoje dane i bezpieczeństwo w internecie jak i sieci (jeżeli jest np. publiczna), tym którzy chcą utrzymać nr kont w prywatności i tym którzy chcą raz na zawsze pozbyć się zawirusowania komputera. I oczywiście tym którzy cenią sobie szybką pracę komputera.

zobacz wszystkie komentarze | Komentarz 11

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Konkurs świąteczny 2020

Konkurs świąteczny 2020

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...

• 10 urodziny vortalu!

10 urodziny vortalu!

Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...