Afganistan, czyli materiał na grę?
Recenzja gry Medal of Honor (2010)
Spis treści
Najnowsza odsłona serii Medal of Honor próbuje przenieść nas do realiów obecnego konfliktu, a tym samym zapoznać nas z codziennymi doświadczeniami żołnierza. Trzeba przyznać, że EA ten zabieg udał się naprawdę świetnie. Ilość błędów do jakich możemy się przyczepić jest nieznaczna i została przyćmiona przez znaczną liczbę zalet. Rozgrywka dostarcza niesamowitych emocji, przez cały czas trzyma w napięciu a wszystko to zaprawą bardzo klimatycznych misji. Zawiodłem się długością kampanii dla pojedynczego gracza, która to skończyła się dużo wcześniej niż oczekiwałem (po około pięciu godzinach). Jednak to jest już pewien trend na rynku z którym walczyć będzie bardzo trudno. Szkoda, że fabuła gry okazuje się być bardzo prostolinijna, nie mamy tutaj tak rozbudowanej historii jak chociażby w Modern Warfare 2. Nie oznacza to oczywiście, że gra źle prezentuje współczesny konflikt, ponieważ moim zdaniem EA doskonale pokazuje losy żołnierzy na których ciąży presja wykonywania trudnych i niebezpiecznych misji. Gra nie pozwalała mi odejść od telewizora, a czas z nią upływał niesamowicie szybko. Również oprawa muzyczna zasługuje na oklaski. Dźwięk w najnowszym Medal of Honor to jedna z najmocniejszych stron tego tytułu. Buduje ona niepowtarzalny klimat i napięcie. Na zakończenie mogę powiedzieć chyba tylko tyle: fajnie, ale za krótko. Jednak polecam! Ocena w skali 1-10 to: 7+.
Plusy i minusy | |||
---|---|---|---|
|
|
||
Ocena gry: | Platforma testowa: | ||
7+/10 Sprawdź opinie Medal of Honor |
PlayStation 3 | ||
Grę do testów dostarczyła firma: | |||
Konkursy
Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.
-
Konkurs świąteczny 2020
Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...
-
10 urodziny vortalu!
Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...
Komentarze
Onyks
2010-11-05 18:58:53
iight
2010-11-06 17:26:42
Kamirp
2010-11-06 18:33:16
Irwander
2010-11-09 09:02:10
Onyks
2010-12-28 19:13:08
~adrian20_91