» załóż konto» przypomnij hasło

Afganistan, czyli materiał na grę?

Recenzja gry Medal of Honor (2010)

Autor: Rafał Cebulski | Data: 2010-11-05 16:13:00

A A A | Wejść na stronę 48315 | Komentarzy 6

Rozgrywka wieloosobowa zawsze kojarzy się nam z wieloma nieprzespanymi nocami i świetną zabawą. Tym razem otrzymujemy osiem niewielkich map i cztery tryby rozgrywki. Wydaje się to niewiele, jednak wystarcza, żeby dobrze spędzić wolny czas. Oprócz standardowego drużynowego Deathmatchu (dwie drużyny walczą o sumarycznie najlepszy wynik) mamy również walkę na sektory, Combat Mission czy Objective Raid (atak i obrona danego celu).

Medal of Honor

W trybie Multi mamy trzy klasy postaci do wyboru tj. strzelca, snajpera oraz specjalistę. Również niewielki wybór jest jeśli chodzi o uzbrojenie. Podczas walki zdobywamy doświadczenie, a przechodzenie na kolejne poziomy pozwala nam zyskiwać nowe bronie, celowniki czy tłumiki.

Medal of Honor

Szkoda, że MoH okazuje się być mniej rozwinięty pod tym względem jak chociażby Modern Walfare 2.
Kolejną rzeczą która rzuciła mi się w oczy podczas gry jest brak kill-cama, co jest sporym ubytkiem dla osób, które (jak ja) nienawidzą kampujących snajperów. Jeżeli trafimy na serwer, gdzie większość zawodników chowa się po krzakach, za budynkami tylko po to, żeby zrobić dobry wynik to szans na dobrą zabawę nie mamy żadnych. Kolejnym elementem, które brakuje to możliwość robienia ślizgów o których wspomniałem na poprzednich stronach. Dlaczego? Nie potrafię logicznie wyjaśnić.

Medal of Honor

Medal of Honor

Jednego jestem pewny – Medal of Honor nie zasłynie z trybu multiplayer. Zabawa online jest tutaj tylko przyjemnym dodatkiem, który nic nowego nie wnosi do definicji gry wieloosobowej. Uważam, że na popularność Call of Duty lub Battlefielda nie ma niestety szans. Na pewno znajdą się osoby, które zostaną wciągnięte przez pewną magiczną prostotę i w sumie przyjemny tryb Multi.

Medal of Honor

Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• Onyks

2010-11-05 18:58:53

Dziwi mnie twój entuzjazm. Grałem w obydwie BETY MoH-a, które były naprawdę słabe, później potwierdzili to prawie wszyscy recenzenci wystawiając jej słabiutką ocene.
  • iight

2010-11-06 17:26:42

Ja też grałem i nie jestem zachwycony. Jednak dużo nie brakuje do CoD czy BF. Jedno jest pewne: za krótka!
  • Kamirp

2010-11-06 18:33:16

o wreszcie recka gry :D
  • Irwander

2010-11-09 09:02:10

Popykałem sobie wczoraj w nowego Medala i bardzo mi się podoba :D Co Wy chcecie od tej gry :P?
  • Onyks

2010-12-28 19:13:08

??? Może to że jest po prostu słaba.
  • ~adrian20_91

2012-04-03 15:46:30

to morze być fajne

Komentarz 6

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Konkurs świąteczny 2020

Konkurs świąteczny 2020

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...

• 10 urodziny vortalu!

10 urodziny vortalu!

Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...