» załóż konto» przypomnij hasło

Afganistan, czyli materiał na grę?

Recenzja gry Medal of Honor (2010)

Autor: Rafał Cebulski | Data: 2010-11-05 16:13:00

A A A | Wejść na stronę 48311 | Komentarzy 6

Recenzja gry Medal of Honor (2010) Pewnie nie każdy z naszych czytelników pamięta debiut serii Medal of Honor na rynku. Jednak każdy dobrze wie, że ostatnia część tej gry nazwana Airborne została wydana w 2007 roku i od tego czasu EA sprawdzało cierpliwość swoich fanów, aż do 12 października tego roku. Twórcy poszli tym razem w innym kierunku – zrezygnowali z realiów drugiej wojny światowej, a przenieśli nas na ziemie konfliktu w Afganistanie. Zmianie uległ również tytuł najnowszej odsłony, który brzmi po prostu „Medal of Honor”. Teraz trzeba zadać sobie pytanie czego oczekujemy po najnowszym produkcie Electronic Arts? Czy ma on szanse na zdetronizowanie doskonałej serii Call of Duty lub Battlefield? Sprawdźmy to. Zapraszam do artykułu.

Na początek trochę suchych danych:

Platformy: PC, X360, PS3
Gatunek: akcja (FPS)
Tryb gry: Single/Multi
Premiera w Polsce: 15.10.2010
Demo gry: brak
Cena: ~120 zł (PC) ~180 zł (X360/PS3)

Wymagania (wersji dla PC):

• procesor: Pentium D 3.2GHz / C2D 2,4GHz / Athlon 64 X2
  • pamięć: 2 GB
  • karta graficzna: 256 MB (GeForce 7800 GT/ ATI X1900 lub lepsze)
  • dysk twardy: 10 GB
  • system: XP/Vista/7

Przed przystąpieniem do gry zastanawiałem się czy czasy współczesne, a tym samym konflikt w Afganistanie to dobry materiał na strzelarkę. Doszedłem do wniosku, że wręcz doskonały. Temat ten jest nam wszystkie bardzo dobrze znany z prasy, telewizji, radia i przede wszystkim Internetu. Za wyborem takiego miejsca akcji stoi tak naprawdę dwóch producentów tj. Danger Close (dawniej EA Los Angeles) oraz EA DICE. Firmy te zapowiadały, że nowa odsłona Medal of Honor będzie najbardziej realną grą ostatnich lat. Miało tak się stać za sprawą fabuły, scenerii oraz wykorzystanych technologii.

Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• Onyks

2010-11-05 18:58:53

Dziwi mnie twój entuzjazm. Grałem w obydwie BETY MoH-a, które były naprawdę słabe, później potwierdzili to prawie wszyscy recenzenci wystawiając jej słabiutką ocene.
  • iight

2010-11-06 17:26:42

Ja też grałem i nie jestem zachwycony. Jednak dużo nie brakuje do CoD czy BF. Jedno jest pewne: za krótka!
  • Kamirp

2010-11-06 18:33:16

o wreszcie recka gry :D
  • Irwander

2010-11-09 09:02:10

Popykałem sobie wczoraj w nowego Medala i bardzo mi się podoba :D Co Wy chcecie od tej gry :P?
  • Onyks

2010-12-28 19:13:08

??? Może to że jest po prostu słaba.
  • ~adrian20_91

2012-04-03 15:46:30

to morze być fajne

Komentarz 6

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Konkurs świąteczny 2020

Konkurs świąteczny 2020

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...

• 10 urodziny vortalu!

10 urodziny vortalu!

Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...