» załóż konto» przypomnij hasło

Afganistan, czyli materiał na grę?

Recenzja gry Medal of Honor (2010)

Autor: Rafał Cebulski | Data: 2010-11-05 16:13:00

A A A | Wejść na stronę 48319 | Komentarzy 6

Z tego co napisałem na pierwszych stronach tego artykułu możecie odnieść wrażenie, że jestem bardzo niezadowolony z najnowszej odsłony gry Medal of Honor i nikomu bym jej nie polecił. Nic bardziej mylnego :- ) Prawdziwą frajdę zapewni nam jedna niewielka zmiana, a mianowicie wybór najwyższego poziomu trudności. Teraz już nie możemy iść na żywioł, strzelając do wszystkich wrogów jak popadnie, bo nie ukończymy żadnej misji. Gra nabiera dużego realizmu, liczy się taktyka, strategia i często pomysł. Warto dodać do tego kilka nietypowych zachowań, do których mamy również dostęp w wersji na PS3 (którą recenzuję). Przykładowo „ślizgi” – podczas biegu wciskamy kucnięcie i nasz bohater niczym brazylijski piłkarz „jedzie” na czterech literach. Również do rzucania granatów należy się przyzwyczaić, ponieważ trajektoria ich lotu z początku wydaje się dosyć losowa.

Medal of Honor

Medal of Honor

Medal of Honor

Warto powiedzieć parę słów na temat inteligencji naszych wrogów. Niestety wysokiego poziomu oni nie reprezentują. Co prawda nie podstawiają się oni pod nasz celownik czy też nie czekają na śmierć, ale np. pojawiają się za naszymi plecami kilka sekund po tym jak w promieniu wielu metrów nie było już żywej duszy. Chociaż takie zachowanie należy bardziej przypisać pod samo działanie silnika gry. Rywal jednak nie posunie się w czasie wszystkich misji to rozwiązań wymagających jakiegoś znacznego pomysłu. Nie musimy się obawiać podstępnych pułapek czy zasadzek.

Medal of Honor

Medal of Honor

Trochę deprymujące okazuje się rozstawienie checkpointów na mapie, które znajdują się nie zawsze w najlepszym miejscu. Nie raz po zabiciu naszego bohatera musiał powtarzać ponad 15 minut misji, co po dwóch, trzech razach stanie się po prostu nudne.

Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• Onyks

2010-11-05 18:58:53

Dziwi mnie twój entuzjazm. Grałem w obydwie BETY MoH-a, które były naprawdę słabe, później potwierdzili to prawie wszyscy recenzenci wystawiając jej słabiutką ocene.
  • iight

2010-11-06 17:26:42

Ja też grałem i nie jestem zachwycony. Jednak dużo nie brakuje do CoD czy BF. Jedno jest pewne: za krótka!
  • Kamirp

2010-11-06 18:33:16

o wreszcie recka gry :D
  • Irwander

2010-11-09 09:02:10

Popykałem sobie wczoraj w nowego Medala i bardzo mi się podoba :D Co Wy chcecie od tej gry :P?
  • Onyks

2010-12-28 19:13:08

??? Może to że jest po prostu słaba.
  • ~adrian20_91

2012-04-03 15:46:30

to morze być fajne

Komentarz 6

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Konkurs świąteczny 2020

Konkurs świąteczny 2020

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...

• 10 urodziny vortalu!

10 urodziny vortalu!

Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...