Co wybrać w cenie 170 PLN bez zasilacza?
Test obudów Modecom Next 2 i Prostation 2

Spis treści
Obydwa egzemplarze dotarły do mnie w standardowym, tekturowym kartonie. Podobnie jak mieliśmy w niedawno testowanym modelu Akasa Freedom Xone. Zabezpieczeniem jest powszechnie stosowany styropian, który gwarantuje, że obudowa w czasie transportu nie ulegnie zniszczeniu. Zarówno w przypadku Prostation 2, jak i Next 2 otrzymujemy bardzo skromny zestaw akcesoriów dodatkowych, a są to: zestaw śrubek i podkładek montażowych, speaker, instrukcja obsługi oraz broszura prezentująca inne produkty firmy Modecom.

Po wyjęciu obudów z kartonów, styropianu i folii zabezpieczających od razu na myśl przychodzi słowo „elegancja”. Rzeczywiście producent zastosował przy ich wykonaniu czarny lakier glossy, który zwraca swoją uwagę.

Przejdźmy do bardziej szczegółowych opisów jednej, jak i drugiej obudowy od zewnątrz, wewnątrz i przebiegu z montażu podzespołów. Na koniec zaprezentujemy wyniki z naszych testów.
Konkursy
Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.
-
Konkurs świąteczny 2020
Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...
-
10 urodziny vortalu!
Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...
Komentarze
Sroka
2010-08-28 13:25:10
Kamirp
2010-08-28 21:14:35
Sroka
2010-08-28 21:44:46
Irwander
2010-08-29 10:35:39
maciek
2010-08-29 22:55:21
To jest dość znaczna różnica, może w twoim wypadku nie, ale ja przynajmniej raz w tygodniu przepinam kabel ide z nagrywarki do testowanego dysku i gdybym miał zasilacz na dole to byłoby to dla mnie super. Koniec z bałaganem w kablach, wyjmowaniem/ wtykaniem wtyczki. Poza tym cyrkulacja powietrza jest lepsza, możesz zastosować wentylatory w topie budy aby wyciągały ciepłe powietrze.
iight
2010-08-30 08:53:21
Kuba
2010-08-30 11:47:39
Ja tam wole swoją o 20zł tańszą CM Elite
Z przodu nie jakiś plastik tylko krata z filtrami, miejsce na 12cm wiatrak, z tyłu też porządna 12 w zestawie
Na pewno budy trochę lepsza od wcześniejszych Modecoma, ale jednak za tę cenę dostaniemy coś lepszego od Cooler Mastera, Tacensa czy nawet Sharkoona
Mateusz, złącza Audio (w standardzie HD Audio) i USB to ma dzisiaj każda buda nwet za 70zł więc nie jest to żaden plus.
Silvisellalowa
2010-08-30 15:41:01
Mateusz
2010-08-30 17:57:29
Kuba napisał:
Ja tam wole swoją o 20zł tańszą CM Elite
....
Mateusz, złącza Audio (w standardzie HD Audio) i USB to ma dzisiaj każda buda nwet za 70zł więc nie jest to żaden plus.
Ja również wybrałbym Elite :) Tak masz rację teraz prawie każda obudowa posiada te złącza. Jednak nadal nie każda w tej cenie - patrz oferta właśnie Modecom lub iBOX.
anges19
2010-09-17 12:25:28