» załóż konto» przypomnij hasło

Dwie klawiatury na raz

Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 6000

Autor: Mateusz Galon | Data: 2010-02-18 19:24:33

A A A | Wejść na stronę 29056 | Komentarzy 5

Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 6000 Klawiatura, która tym razem trafiła do nas to urządzenie zdecydowanie inne od ostatnio testowanych modeli Geniusa czy właśnie giganta z Redmond. Co takiego wyróżnia dzisiejszego bohatera na tle pozostałych? Przede wszystkim podziałem na dwa oddzielne komponenty, ponieważ można śmiało powiedzieć, że jest to zestaw dwóch klawiatur – standardowej oraz numerycznej. Drugą cechą, która wyróżnia ten model to sposób połączenia z komputerem. Producent wykorzystał tutaj technologię bluetooth, która z definicji oznacza możliwość pracy w zasięgu 10 metrów. Kolejnym aspektem, który czyni ten zestaw wyjątkowym są niewielkie rozmiary oraz unikalny design. Czy za takie przyjemności warto wydać 300zł? Od razu nasuwa nam się odpowiedź, jednak czy nie jesteśmy w błędzie? Zapraszam do lektury.

Urządzenie zostało zapakowane w mały, czerwony karton na którym znajdziemy najważniejsze informacje o produkcie. Po rozpakowaniu widzimy w środku oprócz Bluetooth Mobile Keyboard, także wspomnianą Bluetooth Number Pad ( jest ona sprzedawana również osobno). Ale to nie wszystko, producent daje nam również zestaw instrukcji, trzy baterie AAA oraz specjalne etui, które znajdzie swoje zastosowanie głównie podczas transportu klawiatury numerycznej. W zestawie nie mamy żadnej płytki z dodatkowym oprogramowaniem. Czas przyjrzeć się z bliska klawiaturom. Przejdźmy dalej…

Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• Adonim

2010-02-18 22:20:49

Klawa jest bezdyskusyjnie za droga (!). Ma niewygodne ułożenie co poniektórych klawiszy. no i do tego ten kształt mocno dyskusyjny.

Ale za to ciche klawisze i długa praca na bateraich. Niemnej tw zalety nie rekompnensują ustalonej ceny która jest w tym wypadku mocno, ale to mocna zawyżona. Ale przecież to norma w Microsofcie że chłopacy się cenią jesli nawet ich produkt nie jest wyróżniający się spośród innych mu podobnych.

Klawiatura jest zdecydowanie nie dla nmie :)
  • maciek

2010-02-18 22:30:30

Teks jak zwykle bomba. Tutaj wkradł się mały błąd: 3 strona pod 3 zdjęciem 10 linijka
    Takie rozwiązanie jest podyktowane rozmiarami klawiatury – zabrakło na niej miejsca dla (niedokończone zdanie) Nie ma w zestawie…

Szkoda, że brak w niej nadajnika bt, cenę pomińmy. Co do klawiszy zużywanie jest widoczne poprzez ścieranie się "matu" i pozostaje zwykły śliski plastik ?
    Super, że klawisze są różnej różnej długości, a szczególnie te przeznaczone dla palców wskazujących.

Adonim jeśli chcesz o podobnym wyglądzie klawiaturke to poszukaj sobie czegoś z Natec-a, bardzo dobre produkty w niskiej cenie.
  • Mateusz

2010-02-20 00:02:22

Co prawda testowałem tylko dwa tygodnie, jednak nie zauważyłem, żeby literki ścierały się. Dzięki za znalezienie błędu - już poprawiam :)
  • kasia91289

2010-03-08 11:22:43

Adonim, ułożenie klawiszy jest jak najbardziej wygodne - wiem, bo sam mam tą klawę :-)
    Fakt, trochę kosztuje, ale jest naprawdę spoko. Działa z odległości nawet kilkunastu metrów, no i nie trzeba odbiornika. Napisy się nie ścierają, mam ją od 3 miesięcy.
    Dla mnie osobiście przydałyby się nóżki pod klawiaturę, bo pisząc "na płaskim" nie wszystkim pasuje :-)
  • ~natalia

2011-08-20 15:25:44

Wlasnie bardzo dobrze, ze nie ma nadajnika. Jest dedykowana dla laptopow z wbudowanym nadajnikiem bluetooth. Dzieki temu nie zajmuje zadnego portu USB. Obecnie szukam klawiature nie wymagajacych nadajnikow i znalazlem tylko 3 z czego, jedna jest od Apple i dziala tylko pod ich systemami, druga jest pod PS3 i MAC'i od Logitecha a trzecia to wlasnie ta... i żadnej innej póki co nie widze.

Komentarz 5

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Konkurs świąteczny 2020

Konkurs świąteczny 2020

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...

• 10 urodziny vortalu!

10 urodziny vortalu!

Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...

Ostatnio na forum