» załóż konto» przypomnij hasło

Dwie klawiatury na raz

Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 6000

Autor: Mateusz Galon | Data: 2010-02-18 19:24:33

A A A | Wejść na stronę 29066 | Komentarzy 5

Główna klawiatura została wykonana tak jak przystało na sprzęt w cenie powyżej 200zł. Jest to ultracienka konstrukcja wykonana w formie łuku. Producent ten układ nazwał Comfort Curve i jak nas zapewnia jest on bardziej ergonomiczny, a także pozwala pisać z większą wygodą. Klawisze zostały ułożone pod kątem 6 stopni. Wymiary klawiatury to: 355 x 167 mm. Nie posiada ona żadnych dodatkowych klawiszy, oprócz ciszej, głośniej i mute. Zostały one umieszczone w prawym górnym narożniku. Materiał z którego została wykonana jest bardzo przyjemny: górna część wykonana została z błyszczącego tworzywa, natomiast pozostała część z matowego. Wszystko jest idealnie spasowane, nie ma mowy o jakimkolwiek trzeszczeniu czy skrzypieniu elementów.

Natomiast klawiatura numeryczna o wymiarach 102 x 134 mm została również wykonana z dwóch rodzajów materiału: błyszczącego i matowego. Układ klawiszy jest standardowy. Ani jedna, ani druga klawiatura nie posiada rozkładanych nóżek, przez co mogą one pracować tylko w jednej płaszczyźnie. Klawiatury jak widzicie na zdjęciach są koloru czarnego. Jak spojrzymy na nie z góry to łatwo zauważyć charakterystyczną białą obwódkę, która jest efektem białego spodu obydwu urządzeń. Liczby i litery na klawiszach są w kolorze białym oraz niebieskim (klawisze funkcyjne). W prawym narożniku znajduje się logo producenta. Jak wszystko to wpływa na komfort użytkowania opiszę na kolejnej podstronie.

Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• Adonim

2010-02-18 22:20:49

Klawa jest bezdyskusyjnie za droga (!). Ma niewygodne ułożenie co poniektórych klawiszy. no i do tego ten kształt mocno dyskusyjny.

Ale za to ciche klawisze i długa praca na bateraich. Niemnej tw zalety nie rekompnensują ustalonej ceny która jest w tym wypadku mocno, ale to mocna zawyżona. Ale przecież to norma w Microsofcie że chłopacy się cenią jesli nawet ich produkt nie jest wyróżniający się spośród innych mu podobnych.

Klawiatura jest zdecydowanie nie dla nmie :)
  • maciek

2010-02-18 22:30:30

Teks jak zwykle bomba. Tutaj wkradł się mały błąd: 3 strona pod 3 zdjęciem 10 linijka
    Takie rozwiązanie jest podyktowane rozmiarami klawiatury – zabrakło na niej miejsca dla (niedokończone zdanie) Nie ma w zestawie…

Szkoda, że brak w niej nadajnika bt, cenę pomińmy. Co do klawiszy zużywanie jest widoczne poprzez ścieranie się "matu" i pozostaje zwykły śliski plastik ?
    Super, że klawisze są różnej różnej długości, a szczególnie te przeznaczone dla palców wskazujących.

Adonim jeśli chcesz o podobnym wyglądzie klawiaturke to poszukaj sobie czegoś z Natec-a, bardzo dobre produkty w niskiej cenie.
  • Mateusz

2010-02-20 00:02:22

Co prawda testowałem tylko dwa tygodnie, jednak nie zauważyłem, żeby literki ścierały się. Dzięki za znalezienie błędu - już poprawiam :)
  • kasia91289

2010-03-08 11:22:43

Adonim, ułożenie klawiszy jest jak najbardziej wygodne - wiem, bo sam mam tą klawę :-)
    Fakt, trochę kosztuje, ale jest naprawdę spoko. Działa z odległości nawet kilkunastu metrów, no i nie trzeba odbiornika. Napisy się nie ścierają, mam ją od 3 miesięcy.
    Dla mnie osobiście przydałyby się nóżki pod klawiaturę, bo pisząc "na płaskim" nie wszystkim pasuje :-)
  • ~natalia

2011-08-20 15:25:44

Wlasnie bardzo dobrze, ze nie ma nadajnika. Jest dedykowana dla laptopow z wbudowanym nadajnikiem bluetooth. Dzieki temu nie zajmuje zadnego portu USB. Obecnie szukam klawiature nie wymagajacych nadajnikow i znalazlem tylko 3 z czego, jedna jest od Apple i dziala tylko pod ich systemami, druga jest pod PS3 i MAC'i od Logitecha a trzecia to wlasnie ta... i żadnej innej póki co nie widze.

Komentarz 5

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Konkurs świąteczny 2020

Konkurs świąteczny 2020

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...

• 10 urodziny vortalu!

10 urodziny vortalu!

Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...

Ostatnio na forum