» załóż konto» przypomnij hasło

Elektroniczny notatnik

Genius G-Note 7100

Autor: Marek Dżur | Data: archiwalny

A A A | Wejść na stronę 56106 | Komentarzy 0

G-Note bardzo się mi spodobał przez ten czas co mogłem użytkować. Jednak nie jest to tablet graficzny. Pierwszorzędną funkcją tabletu jest praco jako notatnik i tutaj spisuje się bardzo dobrze. Należy pogratulować producentowi, że stworzył urządzenie które wywiązuje się ze swojego zadania bardzo dobrze. Urządzenie jest bardzo proste w obsłudze, a energii powinno wystarczyć na cały dzień pracy. Było by niesamowicie jakby urządzenie potrafiło rozpoznawać tekst pisany i w locie zapisywać w pliku tekstowym. Tego jednak notatnik nie potrafi, a szkoda. Wbudowana pamięć może czasem posłużyć jako przenośny dysk flash. Jednak przy aktualnych cenach dysków przenośnych flash wydaje się być to śmieszne ;-). Co najdziwniejsze model poprzedni (ver. 7000) posiadał czytnik kart SD nowszy nie posiada. Notes elektroniczny Genius G-Note 7100 można nabyć (w zależności od sklepu) w cenie od 340 do 380 zł. Jednak jest to dość spora cena i ja osobiście taką ilość pieniędzy wolałbym przeznaczyć przykładowo na przyzwoite urządzenie wielofunkcyjne.

Plusy:
  • Prosta obsługa
  • Dobre odwzorowanie przenoszonego tekstu
  • Dobra szybkość działania
  • Poręczny i lekki
  • Funkcja tabletu
Minusy:
  • Konieczność pracy ze sterownikiem
  • Brak stopniowania skali nacisku
  • Możliwe kłopoty z dokupieniem wkładów piszących (nie znalazłem informacji dodatkowych o wkładach)
  • CENA
Ocena: 7/10

Cena wg. producenta (w dniu publikacji): 350 zł

Program dostarczyła firma:

Genius
Serdecznie dziękujemy.
Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Konkurs świąteczny 2020

Konkurs świąteczny 2020

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...

• 10 urodziny vortalu!

10 urodziny vortalu!

Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...

Ostatnio na forum