Poczuj dotyk dźwięku
Creative Zen X-Fi 2
Spis treści
Podsumowanie | |||
---|---|---|---|
Creative Zen X-Fi 2 ma na rynku odtwarzaczy dość silną konkurencję, z czego prawdopodobnie największą stanowi Apple ze swoim iPodem Touch. Czy jednak nasz bohater jest w stanie ją przebić? Najlepszym argument Zena jest przede wszystkim technologia Xtreme Fidelity wpierająca kompresowane pliki. Tak doskonałymi walorami akustycznymi możemy cieszyć się nie tylko w strefie audio ale i video oraz radiu. Dzięki temu pod względem jakości dźwięku, jest to produkt z najwyższej półki i bije on na głowę całą resztę jemu podobnych. Poza tym na pewno dość zachęcająca jest cena tego odtwarzacza. Jest ona zróżnicowana w stosunku do pojemności pamięci. I tak kolejno: testowany - 8 GB kosztuje 119.99€, 16 GB - 149.99€, a 32GB - 199.99€. Jest ona znacząco niższa niż u iPodów. Oprócz tego Zen cechuje się prostym ale i jednocześnie innowacyjnym wyglądem. Pod względem technicznym jest praktycznie niezawodny, choć zdarzają się małe wpadki. Creative proponuje dodatkowo kilka akcesoria, które możemy dokupić za niewielką cenę. Jeżeli ktoś kupuje playera głownie z myślą o wrażeniach akustycznych to nie ma się nad czym zastanawiać i powinien wybrać naszego bohatera. Oczywiście dodatku otrzyma wiele ciekawych opcji dzięki którym miło spędzi czas. Jeśli jednak ktoś stawia przede wszystkim na inne multimedia a muzyka jest dla niego dodatkiem, to raczej Nie będzie w pełni zadowolony. Mimo wszystko ja osobiście chcąc dokonać zakupu odtwarzacza mp3, po tym teście wybrałbym bez wyrzutów sumienia Zen’a X-Fi 2. Naprawdę produkt warty uwagi i swej ceny. | |||
Dostępność i cena: | |||
Cena : od 432,00 zł do 539,00 zł (8GB) | |||
Zalety i wady: | |||
![]() |
|
![]() |
|
Sprzęt do testów dostarczyła firma: | |||
![]() |
Warto przeczytać:
Do góry
Konkursy
Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.
-
Konkurs świąteczny 2020
Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...
-
10 urodziny vortalu!
Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...
Komentarze
Kamil_K
2010-01-28 21:33:06
maciek
2010-01-28 23:33:53
Mogli dodać lepsze słuchawki, kilka miesięcy temu kupowałem je za 25zł. Są naprawdę bardzo dobre z nokią e51, ale za sprzęt z półki ok. 500zł można było dodać coś lepszego.
Mateusz
2010-01-29 11:28:56
@Kamil_K, miałem przyjemność testować Sansa Clip i przyznaję, że jeżeli chodzi o mp3 to jest to mój numer jeden :)
@Looos, może wygodniej go nosić na smyczce pod bluzą?
Michal
2010-01-29 14:43:17
trainspotter
2010-01-31 18:23:43
Recenzja spoko, wszystko przejrzyście i dostępnie napisane, fajne zdjęcia.
A co do sprzętu- cóż... Ja osobiście na ten odtwarzacz bym się nie zdecydował, za kilka dni zacznę przygodę z Taczką 3G, bo to według mnie optymalne połączenie wygody użytkowania, funkcji oraz wykonania i wyglądu. Powyższe urządzenie najzwyczajniej w świecie nie poraża, jest przeciętne. :)
Pozdrawiam.
~PΛЯΛPSΨCHÎCZNŸ
2011-05-21 12:29:43
~wera2
2011-06-04 12:14:29
~ioheo
2011-06-29 08:42:43
ocena 8/10
~Nezomi
2011-10-14 13:58:12
Mam problem z teledyskami i filmami avi chciałam skopiowac na owy odtwarzacz ale ich nie widzi jakiis znak zapytania jest. Nie wiem co mam zrobic pisałam do nich ale wiele sie nie dowiedzialam....
~boras
2011-10-24 15:08:52
jak zdobyc nowe? a co do filmów tez popieram avi tylko i to co to jak na taki sprzęt. Pobierasz z neta filma czy teledysk i nie działa większość
i trzeba konwertowac je i w tedy działają filmy czy teledyski. Mój kolega kupil se jakąs mp4 za 180zł w sklepie jakims i cacy dziala wszystko i oK
marka to jakas dziadowa ekram 2,2"
PS. mogę ją komóś sprzedac za 400zł +/- jak by ktos chcial mam ją niecały 1 miesiac pisac jak cos boras40@onet.pl
OCENA 9/10
zobacz wszystkie komentarze |
11