» załóż konto» przypomnij hasło

Kogo potrafi wystraszyć?

Norton Ghost 14.0

Autor: Mateusz Galon | Data: archiwalny

A A A | Wejść na stronę 35932 | Komentarzy 1

Tutaj mamy już zupełnie nowe funkcje. Pierwszą z nich jest zarządzanie lokalizacją docelową kopii zapasowej, brzmi groźnie. W praktyce chodzi o zoptymalizowanie miejsca na dysku twardy, żeby było możliwe przechowywanie kopii zapasowych. Możemy bezboleśnie przenosić nasze punkty przywracania, będziemy również informowani, gdy rozmiar magazynu kopii zapasowych przekroczy wartość progową, którą możemy indywidualnie ustawić (suwak). Jest również dostępna funkcja automatycznego optymalizowania magazynu, dzięki czemu program sam będzie usuwał stare punkty przywracania.
Norton Ghost 14

Drugą opcją jest kopiowania punktów przywracania na dysk CD, DVD lub innej dowolnej lokalizacji np. pendrive. Jest to chyba jedna z najważniejszych funkcji w programie tego typu. Mamy również możliwość przekonwertowania istniejącego już punktu przywracania na format dysku wirtualnego. Formatem takim jest VMware Virtual Disk (.vmdk) oraz Microsoft Virtual Disk (.vhd). Proces ten przebiega równie łatwo jak poprzednia operacja. Ostatnim narzędziem jest możliwość skopiowania zawartości jednego dysku twardego na drugi. Tutaj możemy pokusić się o sprawdzenie lokalizacji źródłowej oraz docelowej w celu znalezienie błędów systemu plików. Mamy również możliwość ignorowania złych sektorów (podczas kopiowania).
Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• ~Gajur

2013-02-20 23:24:45

Mam zainstalwanego nortona 14 na XP a chcę zainstalować win.7 i z tąd moje pytanie czy Norton będzie chodził na win. 7

Komentarz 1

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Konkurs świąteczny 2020

Konkurs świąteczny 2020

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...

• 10 urodziny vortalu!

10 urodziny vortalu!

Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...

Ostatnio na forum