» załóż konto» przypomnij hasło

Windows do kompletu

Microsoft Wireless Laser Desktop 7000

Autor: Szymon Grzegorczyk | Data: 2009-10-07 18:05:53

A A A | Wejść na stronę 36388 | Komentarzy 10

Technologia High Definition 850nm zastosowana w myszce Wireless Laser Mouse 7000 maksymalnie upraszcza grę, przeglądanie stron internetowych, umożliwiając dokładniejszą nawigację na większości nawierzchni. Dlaczego większości? Otóż sprawdziliśmy jak myszka zachowuje się na szkle i co się okazało:  nie ma możliwości pracy na tego rodzaju blatach. Gryzoń co prawda reaguje, jednak bardzo ciężko jest mu złapać sygnał. Technologia ta nie jest dostosowana do tego typu powierzchni.

Co do zasięgu klawiatury jak i myszki nie mam zastrzeżeń. Sygnał bez problemu odbierany jest z odległości około 10 metrów. Nie ma mowy o jakimkolwiek przekłamaniu producenta.
Nie jest to typowa mysz dla graczy, tak więc nie możemy oczekiwać jakiś kosmicznych rozdzielczości pracy. Gryzoń pracuje przy 1000DPI. Nie ma także możliwości zmiany rozdzielczości.

Niestety jak widać na screenach myszka gubi piksele. Jeśli poruszamy wolniej myszką, linia jest ciągła – jest dobrze. Ale jeśli przyspieszymy – widać tu interpolację. Gubienie pikseli i przeskoki mogą niestety czasami się pojawiać.
W grach różnego typu myszka sprawuje się jak dla mnie całkiem nieźle. Nie jestem zaawansowanym graczem i może nie dostrzegam pewnych szczegółów, ale mimo to uważam, że powinniście być zadowoleni. Nie występuje tu również akceleracja wsteczna.
Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• Mateusz

2009-10-07 18:09:41

Noooooo, jestem pod wrażeniem. Zarówno zestawu, jak i samej recenzji. Wyczerpująco, na temat, świetne fotki... brawo!
    Myślałem, że minusem będzie cena, jednak widzę, że sprzęt dostał Best Buy, czyli jest wart tych pieniędzy.
  • maciek

2009-10-07 19:11:39

jw wow
    Wszystko mi się podoba ;]
  • Szyjamon

2009-10-07 19:16:26

Dzięki Panowie :) Co do ceny, to na pewno nie jest ona minusem. Co prawda mogłaby ona być trochę niższa, jednak sprzęt jest wart tych pieniędzy.
  • Badoo145

2009-10-07 19:26:50

No klawa jest spoko, nie powiem ;p
    ale odczułem wrażenie, że autor za bardzo wczuł się i okazał za dużo emocji ;p

A swoja drogą 400 zł na taki zestaw? Chyba, ze miałbym co robić z pieniędzmi.
  • Michal

2009-10-07 19:31:20

Super. Żeby zestaw był troszkę tańszy ...
  • Szyjamon

2009-10-07 19:35:40

Klakiers napisał:

No klawa jest spoko, nie powiem ;p
    ale odczułem wrażenie, że autor za bardzo wczuł się i okazał za dużo emocji ;p

A swoja drogą 400 zł na taki zestaw? Chyba, ze miałbym co robić z pieniędzmi.

Heh... nie powiem, bo przyjemnie mi się pisało... chodzi pewnie o te fantazyjne podtytuły ;p
  • Badoo145

2009-10-07 22:04:04

no powiedzmy ;p
  • gekon

2009-10-08 12:44:15

Bardzo dobry tekst, napisany z pasją i dużym zaangażowaniem w temat. Nie słuchaj ich Szyjamon, te fantazyjne podtytuły nadają artykułowi stylu i ciekawej oprawy. Naprawdę, kawał dobrej roboty.
  • gekon

2009-10-08 12:46:14

Co do samego produktu Microsoftu to nie mogę za dużo powiedzieć, ponieważ moje urządzenia wskazujące i klawiatury zawsze miały znaczek Logitecha. Jednak widzę, że firma założona przez Pana Gates'a potrafi zrobić (czasami) coś porządnego... ;-)
  • kasiwozniak13

2009-10-14 09:05:58

Super zestawik :)
    Estetyczny wygląd :)
    Podoba mi się w całej okazałości.

Lecz cenowo odpada niestety ;/

Komentarz 10

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Konkurs świąteczny 2020

Konkurs świąteczny 2020

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...

• 10 urodziny vortalu!

10 urodziny vortalu!

Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...