Windows do kompletu
Microsoft Wireless Laser Desktop 7000
Spis treści
Zacznijmy od chropowatego materiału myszki, którym pokryta jest cała góra. Nie mamy tu do czynienia ze śliskim błyszczącym się plastikiem. Taka niespotykana tarka daje dużo komfortu. Mysz trzyma się dzięki temu dużo przyjemniej i wygodniej. Żaden z materiałów się nie palcuje, ani nie widać na nich brudu. Trochę odcisków widać jedynie na srebrnych listewkach, jednak wystarczy je przetrzeć i jest już dobrze. Prawy przycisk myszy, jak i lewy wciskają się bardzo wyraźnie i wydają przy tym przyjemny odgłos. Przycisk „wstecz” jest niestety jak dla mnie za bardzo cofnięty. Nie wciska się go tak wygodnie jak w mojej starej myszce. Jednak kolejny raz zaznaczam, że jest to pierwsze odczucie. Wystarczy popracować na tej myszce dłuższy czas i przyzwyczaimy się do niej, jak do wszystkiego innego. Wtedy poprzednia myszka zacznie wydawać się nam jakaś dziwna.
Minusem jak dla mnie w tej myszce jest rolka. Owszem jest bardzo funkcjonalna, bowiem dzięki niej możemy korzystać z przewijania aż w czterech kierunkach. Wszystko dzięki nowej, wygodnej technologii Tilt Wheel. Ponadto posiada ona wbudowany przycisk Windows Flip 3D o takim samym działaniu jak w klawiaturze. Minus to śliskie, nieczułe przewijanie rolki. Nie da się tu wyczuć jakichkolwiek uskoków, co jest dla mnie wadą.
Wraz z gryzoniem dostajemy cienką i małą stację dokującą, którą podłączamy do zasilania. Aby naładować myszkę, kładziemy ją właśnie na tej podstawce tak, aby bolce pod myszką weszły do otworów w stacji. Sama podstawka o nazwie Mouse Charger v2.0 ma gumowe elementy, dzięki czemu nie przesuwa się po blacie.
Uruchamiamy program Microsoft Mouse aby poustawiać co nieco. Pierwsza zakładka umożliwia nam jak zawsze konfigurację każdego klawisza myszki. Następnie mamy opcje wskaźnika, opcje przewijania rolki itd. Zarówno oprogramowanie klawiatury jak i myszki jest bardzo bogate.
Minusem jak dla mnie w tej myszce jest rolka. Owszem jest bardzo funkcjonalna, bowiem dzięki niej możemy korzystać z przewijania aż w czterech kierunkach. Wszystko dzięki nowej, wygodnej technologii Tilt Wheel. Ponadto posiada ona wbudowany przycisk Windows Flip 3D o takim samym działaniu jak w klawiaturze. Minus to śliskie, nieczułe przewijanie rolki. Nie da się tu wyczuć jakichkolwiek uskoków, co jest dla mnie wadą.
Wraz z gryzoniem dostajemy cienką i małą stację dokującą, którą podłączamy do zasilania. Aby naładować myszkę, kładziemy ją właśnie na tej podstawce tak, aby bolce pod myszką weszły do otworów w stacji. Sama podstawka o nazwie Mouse Charger v2.0 ma gumowe elementy, dzięki czemu nie przesuwa się po blacie.
Uruchamiamy program Microsoft Mouse aby poustawiać co nieco. Pierwsza zakładka umożliwia nam jak zawsze konfigurację każdego klawisza myszki. Następnie mamy opcje wskaźnika, opcje przewijania rolki itd. Zarówno oprogramowanie klawiatury jak i myszki jest bardzo bogate.
Warto przeczytać:
Do góry
Konkursy
Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.
-
Konkurs świąteczny 2020
Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...
-
10 urodziny vortalu!
Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...
Komentarze
Mateusz
2009-10-07 18:09:41
Myślałem, że minusem będzie cena, jednak widzę, że sprzęt dostał Best Buy, czyli jest wart tych pieniędzy.
maciek
2009-10-07 19:11:39
Wszystko mi się podoba ;]
Szyjamon
2009-10-07 19:16:26
Badoo145
2009-10-07 19:26:50
ale odczułem wrażenie, że autor za bardzo wczuł się i okazał za dużo emocji ;p
A swoja drogą 400 zł na taki zestaw? Chyba, ze miałbym co robić z pieniędzmi.
Michal
2009-10-07 19:31:20
Szyjamon
2009-10-07 19:35:40
Klakiers napisał:
No klawa jest spoko, nie powiem ;p
ale odczułem wrażenie, że autor za bardzo wczuł się i okazał za dużo emocji ;p
A swoja drogą 400 zł na taki zestaw? Chyba, ze miałbym co robić z pieniędzmi.
Heh... nie powiem, bo przyjemnie mi się pisało... chodzi pewnie o te fantazyjne podtytuły ;p
Badoo145
2009-10-07 22:04:04
gekon
2009-10-08 12:44:15
gekon
2009-10-08 12:46:14
kasiwozniak13
2009-10-14 09:05:58
Estetyczny wygląd :)
Podoba mi się w całej okazałości.
Lecz cenowo odpada niestety ;/
10