Windows do kompletu
Microsoft Wireless Laser Desktop 7000
Spis treści
Myszka należąca do zestawu to Wireless Laser Mouse 7000. Pierwsze co pomyślałem widząc tą myszkę ująłem w tytule podstrony. Jej wygląd zrobił na mnie równie pozytywne wrażenie jak klawiatura. Patrząc od tyłu, widać wyraźne wykręcenie profilu myszki w lewą stronę. Mamy tu do czynienia z czarnym matowym/chropowatym materiałem na górze, srebrnymi błyszczącymi obwódkami i materiałem z podpórki pod nadgarstki w klawiaturze, na bocznych ściankach myszki. Cała konstrukcja wygląda bardzo nowocześnie, z resztą tak jak klawiatura. Myszka nie ma aż tak wyraźnej podpórki pod kciuk, jaką mogliśmy spotkać między innymi w najnowszych myszkach Logitecha. Jednak kciuk, jak dla mnie leży dużo swobodniej niż u konkurentów. Kilka milimetrów w górę znajdziemy dwa przyciski dalej/wstecz. Dodatkowo pierwszy z nich - Magnifier zapewnia powiększenie i edycję szczegółów w różnych sytuacjach.
„Technologia Magnifier w myszkach Microsoft przypomina szkło powiększające przystawione do ekranu komputera. Aby powiększyć wybrany fragment ekranu, należy natychmiast najechać na niego wskaźnikiem i nacisnąć odpowiedni przycisk myszy. Pojawia się okienko przedstawiające powiekszenie, którego rozmiar oraz skalę można zmieniać w zależności od potrzeb. Technologia Magnifier jest kompatybilna z większością istniejących programów. Doskonale sprawdza się przy edycji i obróbce zdjęć oraz innych wymagających szczególnej precyzji zadaniach.
Funkcja Magnifier nie jest kompatybilna z Direct3D ® API w opcji pełnoekranowej, odtwarzaczami multimediów, OpenGL oraz w aplikacjach warstwowych. W systemie Mac OS X funkcja Magnifier powiększa tekst oraz obraz na całym ekranie.”
Prawa pochyłą ścianka myszki jest jakby dwupoziomowa. Dzięki temu na myszce wyznaczone miejsca mają zarówno palec serdeczny jak i mały. Na początku jest to może takie dziwne, sztuczne uczucie, jednak po chwili przyzwyczajenia wszystko zmienia się na plus.
Na górze myszka wyposażona jest w małą diodę informującą o wyczerpaniu akumulatorka, oraz ciekawą rolkę. Oprócz tego że w całości jest z gumy, ma wyraźne „ząbki” i napis „Microsoft”.
Pod spodem znajdziemy cztery dobrej jakości ślizgacze, trochę informacji o produkcie, miejsce na akumulatorek, suwak włączający sprzęt, oko technologii Microsoft Laser 850nm, biały przycisk ułatwiający połączenie z odbiornikiem oraz dwa krótkie bolce łączące myszkę ze stacją dokującą, o której dalej.
Laser Mouse 7000 posiada laser wysokiej rozdzielczości oraz zaawansowane funkcje wydajnościowe . Myszki laserowe firmy Microsoft, wykonane w technologii High Definition są znacznie bardziej precyzyjne, czułe i zapewniają większą płynność ruchów. Jest to typowo praworęczna mysz.
„Technologia Magnifier w myszkach Microsoft przypomina szkło powiększające przystawione do ekranu komputera. Aby powiększyć wybrany fragment ekranu, należy natychmiast najechać na niego wskaźnikiem i nacisnąć odpowiedni przycisk myszy. Pojawia się okienko przedstawiające powiekszenie, którego rozmiar oraz skalę można zmieniać w zależności od potrzeb. Technologia Magnifier jest kompatybilna z większością istniejących programów. Doskonale sprawdza się przy edycji i obróbce zdjęć oraz innych wymagających szczególnej precyzji zadaniach.
Funkcja Magnifier nie jest kompatybilna z Direct3D ® API w opcji pełnoekranowej, odtwarzaczami multimediów, OpenGL oraz w aplikacjach warstwowych. W systemie Mac OS X funkcja Magnifier powiększa tekst oraz obraz na całym ekranie.”
Prawa pochyłą ścianka myszki jest jakby dwupoziomowa. Dzięki temu na myszce wyznaczone miejsca mają zarówno palec serdeczny jak i mały. Na początku jest to może takie dziwne, sztuczne uczucie, jednak po chwili przyzwyczajenia wszystko zmienia się na plus.
Na górze myszka wyposażona jest w małą diodę informującą o wyczerpaniu akumulatorka, oraz ciekawą rolkę. Oprócz tego że w całości jest z gumy, ma wyraźne „ząbki” i napis „Microsoft”.
Pod spodem znajdziemy cztery dobrej jakości ślizgacze, trochę informacji o produkcie, miejsce na akumulatorek, suwak włączający sprzęt, oko technologii Microsoft Laser 850nm, biały przycisk ułatwiający połączenie z odbiornikiem oraz dwa krótkie bolce łączące myszkę ze stacją dokującą, o której dalej.
Laser Mouse 7000 posiada laser wysokiej rozdzielczości oraz zaawansowane funkcje wydajnościowe . Myszki laserowe firmy Microsoft, wykonane w technologii High Definition są znacznie bardziej precyzyjne, czułe i zapewniają większą płynność ruchów. Jest to typowo praworęczna mysz.
Warto przeczytać:
Do góry
Konkursy
Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.
-
Konkurs świąteczny 2020
Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...
-
10 urodziny vortalu!
Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...
Komentarze
Mateusz
2009-10-07 18:09:41
Myślałem, że minusem będzie cena, jednak widzę, że sprzęt dostał Best Buy, czyli jest wart tych pieniędzy.
maciek
2009-10-07 19:11:39
Wszystko mi się podoba ;]
Szyjamon
2009-10-07 19:16:26
Badoo145
2009-10-07 19:26:50
ale odczułem wrażenie, że autor za bardzo wczuł się i okazał za dużo emocji ;p
A swoja drogą 400 zł na taki zestaw? Chyba, ze miałbym co robić z pieniędzmi.
Michal
2009-10-07 19:31:20
Szyjamon
2009-10-07 19:35:40
Klakiers napisał:
No klawa jest spoko, nie powiem ;p
ale odczułem wrażenie, że autor za bardzo wczuł się i okazał za dużo emocji ;p
A swoja drogą 400 zł na taki zestaw? Chyba, ze miałbym co robić z pieniędzmi.
Heh... nie powiem, bo przyjemnie mi się pisało... chodzi pewnie o te fantazyjne podtytuły ;p
Badoo145
2009-10-07 22:04:04
gekon
2009-10-08 12:44:15
gekon
2009-10-08 12:46:14
kasiwozniak13
2009-10-14 09:05:58
Estetyczny wygląd :)
Podoba mi się w całej okazałości.
Lecz cenowo odpada niestety ;/
10