» załóż konto» przypomnij hasło

Mój komputer - moja twierdza!

Test Kaspersky Internet Security 2010

Autor: Bartosz Grządzielweski | Data: 2010-05-26 14:59:11

A A A | Wejść na stronę 35098 | Komentarzy 4

Podsumowanie
Najnowszy produkt firmy Kaspersky Lab na rok 2010 jest bardzo udany. Dzięki swojej prostej budowie mogą z niego korzystać wszyscy użytkownicy komputerów, zarówno ci mniej, jak i bardziej doświadczeni. Dużym plusem jest minimalne obciążenie, które w żaden sposób nie spowalnia naszej pracy przed komputerem, a sam program pracuje w tle nie przeszkadzając nam w obowiązkach. Osobiście pracuje z Kaspersky Internet Security już drugi rok i jak do tej pory jestem z niego bardzo zadowolony. Nigdy nie miałem problemów ze złośliwym oprogramowaniem czy atakami, a każdy pendrive czy karta pamięci zawsze zostaje dokładnie sprawdzona. Jedyne to mi pozostaje to polecić tę aplikację. Każdy, kto chce mieć pełną ochronę swojego komputera w jednym pakiecie powinien wybrać Kaspersky Internet Security 2010. Z niecierpliwością czekam na kolejną wersję.

Dostępność i cena:
Cena według producenta: 155 PLN.

Zalety i wady:

plus
  • przejrzysty i zrozumiały interfejs
  • bardzo prosty w obsłudze
  • wysoka skuteczność
  • polska wersja językowa
  • częste aktualizacje
  • chroni przed większością zagrożeń wynikających z korzystania z internet

minus
  • wysoka cena
Sprzęt do testów dostarczyła firma:
asus laptop

Kaspersky
Serdecznie dziękujemy.
Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• samsam

2010-05-26 19:49:06

Kaspersky jest moim zdaniem od dawna klasą samą dla siebie. Jak wypada zużycie zasobów przez edycję 2010?
  • Mateusz

2010-05-26 20:45:45

Wszystko fajnie, pięknie, ale cena produktu na 1 rok dla jednego stanowiska to 155 PLN... Przesada? Wydaje mi się, że tak!
  • Maaario

2010-05-27 09:23:03

Tego typu produkcje z założenia nie są skierowane do ludzi, którzy muszą liczyć zasoby komputera. Na obecny standardowy sprzedawany zestaw komputerowy zużycie jest naprawdę niewielkie - dla 4 GB RAM'u, kilka procent. Dla starszych zestawów o wiele atrakcyjniejsze jest skonfigurowanie ochrony za pomocą narzędzi darmowych.
  • anana89

2010-06-09 00:46:42

Wcześniejsze wersje Kaspersky są ciągle wspierane, nie ma żadnego problemu, aby zakupić wcześniejszą wersje, niekoniecznie 2010.
    Co do ceny to wg. mnie to i tak mało jak na tak dobry produkt, to nie jest sam antywirus, to również ochrona przed zagrożeniem płynącym z sieci, o którym istnieniu większość nie ma pojęcia (między innymi ataki sieciowe).

Komentarz 4

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Konkurs świąteczny 2020

Konkurs świąteczny 2020

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...

• 10 urodziny vortalu!

10 urodziny vortalu!

Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...

Ostatnio na forum