Mój komputer - moja twierdza!
Test Kaspersky Internet Security 2010
Do Ustawień przechodzimy poprzez kliknięcie odnośnika znajdującego się w głównym oknie programu (u góry po prawej).
Wyświetla nam się pokaźna lista opcji konfiguracji. Jest ona o wiele większa niż w wersji z 2009 roku co na pewno zasługuje na duży plus. Do wyboru mamy trzy główne zakładki:

Kolejnym główny zbiorem są opcje dotyczące skanowania. Głównie mamy tutaj możliwość konfiguracji dokładności procesu wyszukiwania wirusów oraz reguł tych zadań.
Dalej są opcje dotyczące aktualizacji. Tutaj mamy możliwość konfiguracji źródła pobieranych definicji, czasu kiedy ma się odbywać pobieranie danych oraz oczywiście bardziej zaawansowane ustawienia taki jak: przypisanie aktualizacji do danego konta użytkownika czy wykorzystanie serwerów proxy.
Ostatnim zbiorem są opcje dodatkowe. Tutaj mamy dostęp do konfiguracji skanowania portów, powiadomień, przechowywania danych i raportów. Ciekawą opcją (nowość) jest możliwość uruchomienia profilu gracza. Głównym zadaniem tego moduły jest „wyciszenie” programu na czas gry. Chodzi głównie o wyłączenie zaplanowanych skanowań czy też aktualizacji automatycznych na czas gry.

- Ochrona
- Skanuj Mój Komputer
- Centrum aktualizacji
- Opcje

Warto przeczytać:
Do góry
Konkursy
Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.
-
Konkurs świąteczny 2020
Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...
-
10 urodziny vortalu!
Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...
Komentarze
samsam
2010-05-26 19:49:06
Mateusz
2010-05-26 20:45:45
Maaario
2010-05-27 09:23:03
anana89
2010-06-09 00:46:42
Co do ceny to wg. mnie to i tak mało jak na tak dobry produkt, to nie jest sam antywirus, to również ochrona przed zagrożeniem płynącym z sieci, o którym istnieniu większość nie ma pojęcia (między innymi ataki sieciowe).