Warto być bezpiecznym!

Recenzja Kaspersky Internet Security 2011

Autor: Michał Jankowski | Data: 2010-09-13 15:24:11

A A A | Wejść na stronę 160554 | Komentarzy 9

Podsumowanie
Jeszcze niedawno czytaliÅ›my na PCFosterze recenzjÄ™ Kaspersky Internet Security w wersji 2010, a już przyszedÅ‚ czas na kolejne wydanie. Nie ukrywam, że do tej pory używaÅ‚em innych programów antywirusowych - najczęściej darmowych. Jednak po otrzymaniu do testów niniejszego produktu mój poglÄ…d zmieniÅ‚ siÄ™ o 180 stopni. Firma Kaspersky wprowadziÅ‚a na rynek na prawdÄ™ dobry pakiet, który pozwoli nam czuć siÄ™ w peÅ‚ni bezpiecznym w Internecie. Nie mam wÄ…tpliwoÅ›ci, że kosmetyczne zmiany interfejsu wyszÅ‚y na dobre. Teraz jeszcze Å‚atwiej wykonać zamierzane akcje, a ustawienie wszystkich parametrów zajmuje chwile. Po instalacji tego "kombajnu" od razu zostaÅ‚y znalezione zÅ‚oÅ›liwe kody na moim pececie, których nie wykrywaÅ‚y inne darmowe programy tego typu. Kaspersky aktualizuje siÄ™ częściej niż raz na dobÄ™, dziÄ™ki czemu mamy zawsze pewność, że nawet najnowszy wirus nie jest w stanie nam zagrozić. Aplikacja pracuje caÅ‚y czas w tle, nie pobiera przy tym dużo zasobów, ba zdecydowanie mniej niż darmowe rozwiÄ…zania. Nie bÄ™dÄ™ jeszcze raz przypominaÅ‚ wszystkich funkcji i moduÅ‚ów, które opisaÅ‚em w recenzji, ale za nie wszystkie zdecydowanie należy siÄ™ rekomendacja vortalu PCFoster.pl dla KIS 2011. Tylko, żeby cena byÅ‚a trochÄ™ niższa...

Dostępność i cena:
Cena według producenta: 155 PLN (1PC - 1 rok).

Zalety i wady:

plus
  • ulepszony interfejs
  • intuicyjna obsÅ‚uga
  • wysoka skuteczność
  • polska wersja jÄ™zykowa
  • czÄ™ste aktualizacje
  • nie "przeszkadza" w czasie pracy
  • kompleksowy system kontroli rodzicielskiej
  • przydatny gadżet pulpitu
  • duża ilość ulepszeÅ„

minus
  • wysoka cena
Przyznane wyróżnienia:

Program do testów dostarczyÅ‚a firma:
kaspersky 2011

Kaspersky
Serdecznie dziękujemy.

Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• 2010-09-13 18:28:38

Może się przesiąde na niego?:D
    PS.
    Piszemy naprawdÄ™:P
  • 2010-09-14 10:37:12

Wszystko fajnie, ale cena zabija jak dla mnie.
  • 2010-09-14 13:28:34

Cena nie jest wcale aż tak wysoka - po przeliczeniu to 3-4 piwa/1 wyjście do kina/parę litrów Coli mniej w miesiącu:P Wg mnie bezpieczeństwo jest tego warte:P
  • 2010-09-14 13:59:54

Z tymi piwkami to przesadziłeś :P Nie będę sobie odmawiał, żeby kupić jakiś program antywirusowy :P Ale jakby ktoś chciał to może mi na urodziny kupić :D
  • 2010-09-15 09:29:46

A ja bym w sumie dał te 150zł za Kaspersky'ego, ale mam wrażenie, że darmowy Avast wystarcza mi w pełni...
  • 2010-09-16 20:26:14

Kaspersky trzyma formę, a ten gadżet jest całkiem fajną inicjatywą :)
  • 2011-04-20 10:39:45

Szkoda że nie w pełni współpracuje z Firefoxem 4
  • ~piotreko

2011-05-15 00:21:44

tzn w pełni?
  • ~Jovanka

2011-08-10 20:04:54

Nabrali mnie. Kupiłam po raz trzeci ich oprogramowanie i rozwaliło mi kompa.

Komentarz 9