» załóż konto» przypomnij hasło

Warto być bezpiecznym!

Recenzja Kaspersky Internet Security 2011

Autor: Michał Jankowski | Data: 2010-09-13 15:24:11

A A A | Wejść na stronę 138047 | Komentarzy 9

Podsumowanie
Jeszcze niedawno czytaliśmy na PCFosterze recenzję Kaspersky Internet Security w wersji 2010, a już przyszedł czas na kolejne wydanie. Nie ukrywam, że do tej pory używałem innych programów antywirusowych - najczęściej darmowych. Jednak po otrzymaniu do testów niniejszego produktu mój pogląd zmienił się o 180 stopni. Firma Kaspersky wprowadziła na rynek na prawdę dobry pakiet, który pozwoli nam czuć się w pełni bezpiecznym w Internecie. Nie mam wątpliwości, że kosmetyczne zmiany interfejsu wyszły na dobre. Teraz jeszcze łatwiej wykonać zamierzane akcje, a ustawienie wszystkich parametrów zajmuje chwile. Po instalacji tego "kombajnu" od razu zostały znalezione złośliwe kody na moim pececie, których nie wykrywały inne darmowe programy tego typu. Kaspersky aktualizuje się częściej niż raz na dobę, dzięki czemu mamy zawsze pewność, że nawet najnowszy wirus nie jest w stanie nam zagrozić. Aplikacja pracuje cały czas w tle, nie pobiera przy tym dużo zasobów, ba zdecydowanie mniej niż darmowe rozwiązania. Nie będę jeszcze raz przypominał wszystkich funkcji i modułów, które opisałem w recenzji, ale za nie wszystkie zdecydowanie należy się rekomendacja vortalu PCFoster.pl dla KIS 2011. Tylko, żeby cena była trochę niższa...

Dostępność i cena:
Cena według producenta: 155 PLN (1PC - 1 rok).

Zalety i wady:

plus
  • ulepszony interfejs
  • intuicyjna obsługa
  • wysoka skuteczność
  • polska wersja językowa
  • częste aktualizacje
  • nie "przeszkadza" w czasie pracy
  • kompleksowy system kontroli rodzicielskiej
  • przydatny gadżet pulpitu
  • duża ilość ulepszeń

minus
  • wysoka cena
Przyznane wyróżnienia:

Program do testów dostarczyła firma:
kaspersky 2011

Kaspersky
Serdecznie dziękujemy.

Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• Silvisellalowa

2010-09-13 18:28:38

Może się przesiąde na niego?:D
    PS.
    Piszemy naprawdę:P
  • iight

2010-09-14 10:37:12

Wszystko fajnie, ale cena zabija jak dla mnie.
  • Silvisellalowa

2010-09-14 13:28:34

Cena nie jest wcale aż tak wysoka - po przeliczeniu to 3-4 piwa/1 wyjście do kina/parę litrów Coli mniej w miesiącu:P Wg mnie bezpieczeństwo jest tego warte:P
  • Kamirp

2010-09-14 13:59:54

Z tymi piwkami to przesadziłeś :P Nie będę sobie odmawiał, żeby kupić jakiś program antywirusowy :P Ale jakby ktoś chciał to może mi na urodziny kupić :D
  • Irwander

2010-09-15 09:29:46

A ja bym w sumie dał te 150zł za Kaspersky'ego, ale mam wrażenie, że darmowy Avast wystarcza mi w pełni...
  • samsam

2010-09-16 20:26:14

Kaspersky trzyma formę, a ten gadżet jest całkiem fajną inicjatywą :)
  • Pablo7403

2011-04-20 10:39:45

Szkoda że nie w pełni współpracuje z Firefoxem 4
  • ~piotreko

2011-05-15 00:21:44

tzn w pełni?
  • ~Jovanka

2011-08-10 20:04:54

Nabrali mnie. Kupiłam po raz trzeci ich oprogramowanie i rozwaliło mi kompa.

Komentarz 9

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Konkurs świąteczny 2020

Konkurs świąteczny 2020

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...

• 10 urodziny vortalu!

10 urodziny vortalu!

Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...