» załóż konto» przypomnij hasło

Zostań mistrzem sieciowych potyczek

Test Bigfoot Networks Killer 2100

Autor: Mateusz Galon | Data: 2010-11-24 14:00:00

A A A | Wejść na stronę 40116 | Komentarzy 7

Pewnie część z Was nadal nie wie do czego konkretnie służy to urządzenie i w jaki sposób działa. Już to wyjaśniam. Podczas, gdy aktualizujemy sterownik od sieciówki następuje równoczesny upgrade firmware. System, którym jest pewna odmiana Linuxa przydziela odpowiednie priorytet do uruchomionych aplikacji. Te, które wymagają najmniejszego opóźnienia (czyt. gry) są przepuszczane z pominięciem stosu sieciowego systemu Windows. Architekturę działania tego układu prezentujemy poniżej:

killer 2100

Killer 2100 steruje priorytetami wszystkich aplikacji, które uczestniczą w wymianie pakietów. Pozwala to podczas gry zupełnie zablokować transfer programów, które mogą obciążać nasze łącze. Warto podkreślić, że karta ta nie zwiększa przepustowości naszego łącza. Gry wykrywane są automatycznie (te popularne), jednak zawsze możemy ręcznie ustawić priorytet w opisanej wcześniej aplikacji.

killer 2100

killer 2100

Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• Warwyko76

2010-11-24 18:06:35

Jak ktoś jest słabym graczem to i z pingiem 1/100 milisekundy nic nie zdziała :P Na pingach nawet 80 czy 100ms da się grać bez problemu.Gorzej jak jest ponad 150ms wtedy mamy problem - po trafieniu 'heada' przeciwnik ucieka zadowolony :D Trochę drogo ;/
  • iight

2010-11-24 18:46:54

Prawda jest jedna - liczą się tylko umiejętności. Takie rzeczy tylko pomagają, ale skilla nie zastąpią. Jeżeli ktoś gra na turniejach LAN dla kasy, to będzie strzał w 10. Dla zwykłego usera to bzdura według mnie.
  • Mikellle

2010-11-24 18:53:07

Nie lepiej wyłączyć przeglądarkę, gg, emule i inne bajery?:
  • Irwander

2010-11-25 08:36:20

Sprzet dla wyjadaczy, nie dla zwykłych śmiertelników. U nas raczej się nie przyjmie, bo mało znam osób, które potrafiłby go wykorzystać.
  • Kamirp

2010-11-25 08:56:08

Ciekawy test, fajnie że takie rodzynki testujecie :) Ja nie słyszałem o takim bajerze żeby w ogóle istniał. Wyniki mówią same za siebie. Killer 2100 jest ciekawy, ale cena mniej.
  • Sroka

2010-11-25 10:04:03

Dobra alternatywa dla mnie zdolnych graczy :D
  • Fulout

2010-11-25 11:47:17

Hehe,wpadłem tutaj przypadkiem szukajac info o TomTom 950 a widze ze mozna znalezc tutaj wiele ciekawych artykulow. Zostaje na dluzej ;)

Komentarz 7

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Konkurs świąteczny 2020

Konkurs świąteczny 2020

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...

• 10 urodziny vortalu!

10 urodziny vortalu!

Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...