Aby uzyskać swobodę podczas prezentacji
Recenzja Microsoft Wireless Presenter Mouse 8000
Kontrolowanie prezentacji jest bardzo łatwe – wystarczy uruchomić PowerPoint i korzystać z myszki jak z pilota do telewizora. Kiedy aplikacja MS jest otwarta możemy również wykorzystać drugi zestaw poleceń przycisków myszy taki jak powiększenie i cyfrowy długopis. Klikamy tylko wyznaczone miejsce na ekranie i możemy bez problemu rysować po naszych slajdach.
Urządzenie w trybie myszy pozwala na wygodną i komfortową pracę, jednak dopiero po pewnym czasie. Mi zajęło kilka dni przyzwyczajenie się do małych gabarytów myszki, a w tym czasie również musiałem zmniejszyć szybkość wskaźnika, ponieważ domyślnie był zbyt szybki i nie mogłem dobrze go kontrolować. Klik przycisków głównych jest bardzo niski, a zarazem cichy. Rolka jest w pełni gładka, przez co przewijanie na początku wydaje nam się praktycznie niekontrolowane.
Zastosowana w myszce funkcja Tilt Wheel pozwala na łatwe przewijanie zarówno w prawo, jak i w lewo większych dokumentów lub stron internetowych.
Produkt Microsoftu korzysta z High Definition Optical Technology, której celem jest zwiększenie wydajności w porównaniu do wcześniejszych myszek z oczkiem optycznym. Technologia ta pozwala na pracę z szybkością 6000 klatek na sekundą, czyli mamy tutaj poprawę o ponad 2500 FPSów w stosunku do poprzednich myszek optycznych. Innym ulepszeniem jest zastosowanie rozdzielczości 1000 DPI oraz zastosowanie funkcji Intelligent Tracking System, która ma za zadanie zwiększenie płynności ruchów urządzenia. Gryzoń może wykonać 85 milionów operacji na sekundę (MOPS). Myszka radzi sobie na większości standardowych powierzchni, nie mieliśmy problemu z jej pracą na gumowej podkładce, drewnianym biurku czy powierzchniach materiałowych (obrus, kanapa, spodnie).
Przycisk Instant Viewer spełni idealnie swoje zadanie, kiedy mamy na pulpicie zbyt wiele pootwieranych dokumentów. Wciśnięcie kółka myszy wyświetli listę otwartych okien, a następnie zaznaczy jedno z nich.
Jeszcze kilka słów na temat kompatybilności. Microsoft Wireless Presenter Mouse 8000 współpracuje bez problemu z systemami Windows XP SP2, Vista i 7 oraz Mac OSX.
Konkursy
Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.
-
Konkurs świąteczny 2020
Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...
-
10 urodziny vortalu!
Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...
Komentarze
adi760
2011-06-04 19:03:58
Irwander
2011-06-04 19:10:36
Kamirp
2011-06-06 08:24:38
nimrag
2011-06-06 08:29:37
Mikellle
2011-06-06 08:34:40
~elf
2011-06-06 10:32:01
~Dawid
2012-01-29 19:43:40
bo, to jest złom, może mam kiepski egzemplarz ale u mnie kursor opóźnia się a podczas kopiowania plików, nie działa prawie w ogóle
7