» załóż konto» przypomnij hasło

Aby uzyskać swobodę podczas prezentacji

Recenzja Microsoft Wireless Presenter Mouse 8000

Autor: Marcin Karol | Data: 2011-06-04 16:31:52

A A A | Wejść na stronę 33656 | Komentarzy 7

Instalacja Microsoft Wireless Presenter Mouse 8000 jest szybka i prosta, a wszystko odbywa się zgodnie z regułą plug and play. Wystarczy podłączyć odbiornik USB Bluetooth i sparować go z gryzoniem, za pomocą małych guzików na jednym i drugim urządzeniu. Dodatkowo możemy, a w zasadzie powinniśmy pobrać z Internetu najnowsze sterowniki i zainstalować (te na płycie CD nie są ostatnią wersją). Z informacji dostępnych w sieci dowiedziałem się, że sporo osób ma problemy z połączeniem gryzonia poprzez wbudowany moduł BT w swojego laptopa. Trudno powiedzieć ile w tym prawdy.

Microsoft Wireless Notebook Presenter Mouse 8000

Oprogramowanie IntelliPoint 6.1 zajmuje około 45 MB i nie wymaga ponownego uruchamiania komputera.

Widzicie, że oprogramowanie zmienia standardowe ustawienia w Panelu Sterowania.

Możemy dowolnie zaprogramować każdy klawisz.

Do danego przycisku można przypisać nawet otwarcie wybranej przez nas aplikacji.

Ustawić wagę pomiędzy wydajnością, a oszczędnością baterii.

Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• adi760

2011-06-04 19:03:58

Duży ten odbiornik. Ja z Logitecha mam o wiele mniejszy.
  • Irwander

2011-06-04 19:10:36

Racja, jako myszka do lapka na wyjazdy to raczej odpada. Łatwo urwać. Do prezentacji sprawdzi sie pewnie dobrze.
  • Kamirp

2011-06-06 08:24:38

Trochę dziwne , powiedzieć można innowacyjne .. zobaczymy jak się przyjmie takie rozwiązanie ale dla mnie troszkę dziwne
  • nimrag

2011-06-06 08:29:37

Ta myszka jest dostępna na rynku już od przynajmniej 2 lat, wprowadzona przy okazji premiery VISTY....
  • Mikellle

2011-06-06 08:34:40

Za takie coś 220zł? To już lepiej kupić bluetooth do kompa i komórką przełanczać prezentacje (a bluetooth w komórce to już raczej standard). Myszki moze komórka nei zastąpi ale 220zł to przesada. Już lepiej stać gdzieś z boku i zwykłą myszką ruszać. A jeżeli chodzi o laserek to nie widze problemu żeby sobie kupić bryloczek albo długopis z laserem.
  • ~elf

2011-06-06 10:32:01

Ta konstrukcja jest genialna w swojej prostocie tylko ta cena troche przypalowa :)
  • ~Dawid

2012-01-29 19:43:40

już wiem czemu dostałem tą myszkę za darmo do nowo otwieranego rachunku ....

bo, to jest złom, może mam kiepski egzemplarz ale u mnie kursor opóźnia się a podczas kopiowania plików, nie działa prawie w ogóle

Komentarz 7

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Konkurs świąteczny 2020

Konkurs świąteczny 2020

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...

• 10 urodziny vortalu!

10 urodziny vortalu!

Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...