Frobot znowu w akcji
Palit GeForce GTS 250
Spis treści
Czas na sprawdzenie, jak nasza karta sprawuje się podczas overclockingu. Do zwiększenia zagarów użyliśmy programu RivaTuner. Udało mi się podkręcić Palita z częstotliwości 745/2200 do 825/2300, czyli sporo. Według mnie model ten jest bardszo podatny na tego typu zabiegi i pracuje bardzo stabilnie na wyżej wymienionych wartościach. Niżej przedstawiam wyniki podkręconego Palita w trzech grach na maksymalnych ustawieniach.
Jak widać podrasowana przeze mnie karta sprawuje się dużo lepiej, niż przed kręceniem. W Far Cry 2 i Crysis Warhead uzyskaliśmy dodatkowo około 6 klatek na sekundę. W grze Left 4 Dead zdobyliśmy więcej, bo aż 11.3 klatki.
Jak widać podrasowana przeze mnie karta sprawuje się dużo lepiej, niż przed kręceniem. W Far Cry 2 i Crysis Warhead uzyskaliśmy dodatkowo około 6 klatek na sekundę. W grze Left 4 Dead zdobyliśmy więcej, bo aż 11.3 klatki.
Warto przeczytać:
Do góry
Konkursy
Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.
-
Konkurs świąteczny 2020
Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...
-
10 urodziny vortalu!
Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...
Komentarze