Recenzja głośników
Media-Tech Tornada Pro DB 2.1
Spis treści
Głośnikami Media-Tech Tornada Pro DB 2.1 dotychczas mało znana i low-endowa firma zabłysnęła. Są bardzo dobrze wykonane, bardzo wiernie odtwarzają muzykę, posiadają wyjątkowy design, bezprzewodowy pilot, co przy głośnikach komputerowych jest pomysłem innowacyjnym, oraz "centrum dowodzenia" w osobnej "skrzynce" a nie w subwoferze! Jest to bardzo udany produkt i patrząc na cenę, oscylującą w granicy 200-250 zł wart kupienia! Ciężko znaleźć mu konkurenta w tej cenie! Może jedynie zestawy 2.0 Geniusa - 1250X i 2000X. Moje poprzednie głośniki Creative T6100 dosłownie zjada na śniadanie. Bas nieporównywalnie lepszy, tak samo jak i średnie i wysokie tony. Posiada kilka wad, ale który produkt ich nie ma - poza tym jak dla mnie nie są one jakieś tragicznie wielkie. Słowem bardzo dobry i funkcjonalny zestaw za umiarkowaną cenę! Po 2 miesięcznym użytkowaniu mogę dodać, że praca zasilacza zestawu cichnie i jest dużo mniej słyszalny niż na początku. Głośniki dalej bardzo ładnie chodzą, wygrzały się, co wpłynęło pozytywnie na jakość dźwięku.
Plusy:

Cena wg. producenta (w dniu publikacji): 250 zł

Plusy:
- Duża moc
- Bardzo dobra jakość dźwięku
- Dobre wykonanie
- Bezprzewodowy pilot!
- Duży zakres regulacji barwy dźwięku
- Ładny design
- Łatwy montaż całości
- Drewniane obudowy wszystkich głośników
- Trzaski przy włączaniu i wyłączaniu
- Słyszalna praca zasilacza (po jakimś czasie cichnie)
- Stosunkowo krótkie kable
- Szybko rysująca się szybka "centrum dowodzenia"
- W moim zestawie zaszła pomyłka w zamontowaniu panelu przedniego subwofera
- Diody podświetlające pokrętło nie wyłączają się w trybie "Standby" - trzeba odłączyć zestaw z sieci

Cena wg. producenta (w dniu publikacji): 250 zł

Warto przeczytać:
Do góry
Konkursy
Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.
-
Konkurs świąteczny 2020
Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...
-
10 urodziny vortalu!
Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...
Komentarze