Który wybrać?
Kaspersky Anti-Virus i Internet Security 2009
Już siÄ™ przyzwyczailiÅ›cie, że co pewien czas pojawia siÄ™ u nas recenzja programu antywirusowego. Tym razem jest podobnie, a nawet lepiej, ponieważ przyjrzymy siÄ™ dzisiaj aż dwóm produktom firmy Kaspersky Lab. Anti-Virus 2009 zapewnia podstawowe narzÄ™dzia, jakich potrzebujemy do ochrony swojego komputera. Natomiast Internet Security 2009 posiada wszystko, aby bezpiecznie korzystać z Internetu. Zobaczmy z bliska co dokÅ‚adnie oferujÄ… nam poszczególne programy, oraz czy warto wymienić dotychczas używane darmowe oprogramowanie na produkt od Kaspersky’ego. Zapraszam do lektury.
Instalacja Kaspersky Anti-Virus 2009 i Internet Security 2009 przebiegła bezproblemowo, od razu po tym zarejestrowałem aplikacje i przystąpiłem do zapoznawania się z nowym oprogramowaniem. Oczywiście nie testowałem ich jednocześnie (tak w ramach jasności).
Pierwszym krokiem, który postanowiÅ‚em poczynić byÅ‚a rÄ™czna aktualizacja bazy wirusów, trwaÅ‚a ona caÅ‚kiem dÅ‚ugo, ponieważ przy łączu 512kb/s Å›rednia prÄ™dkość pobierania najnowszych informacji wynosiÅ‚a tylko 19kB/s. Warto zaznaczyć, że codzienne aktualizacje (automatyczne) odbywajÄ… siÄ™ w tle i zupeÅ‚nie nie musimy siÄ™ nimi przejmować, trwajÄ… tylko kilkanaÅ›cie sekund.

Pierwszym krokiem, który postanowiÅ‚em poczynić byÅ‚a rÄ™czna aktualizacja bazy wirusów, trwaÅ‚a ona caÅ‚kiem dÅ‚ugo, ponieważ przy łączu 512kb/s Å›rednia prÄ™dkość pobierania najnowszych informacji wynosiÅ‚a tylko 19kB/s. Warto zaznaczyć, że codzienne aktualizacje (automatyczne) odbywajÄ… siÄ™ w tle i zupeÅ‚nie nie musimy siÄ™ nimi przejmować, trwajÄ… tylko kilkanaÅ›cie sekund.
Warto przeczytać:
Do góry

34313
0
0
Komentarze