» załóż konto» przypomnij hasło

Mercedes wśród dysków zewnętrznych

Test dysku A-Data Nobility NH03 1TB USB 3.0

Autor: Michał Jankowski | Data: 2010-11-16 16:00:00

A A A | Wejść na stronę 42329 | Komentarzy 4

Podsumowanie

Dysk firmy A-Data, który trafił do naszej redakcji to jedno z bardziej udanych urządzeń, jakie przyszło nam testować ostatnim czasie. Przede wszystkim jest on solidnie wykonany, jego nowoczesny design powinien przypaść do gustu praktycznie każdemu. Błyszczący plastik, który po części pokrywa obudowę posiada małą wadę jaką jest szybkie palcowanie, jednak coś za coś. Na minus musimy jeszcze zaliczyć tylko jeden rodzaj komunikacji – z tyłu zabrakło chociażby złącza eSATA, które pozwoliłoby na korzystanie z NH03 również osobom, które nie mają komputerów wyposażonych w najnowsze złącza USB. Wydajność tego urządzenia okazuje się być na najwyższym możliwym poziomie. Interfejs USB 3.0 okazuje się być bardzo dobrym rozwiązaniem, które jestem przekonany zastąpi w pełni przestarzałe już 2.0. Podczas testów dysk pracował dosyć cicho, również nie nagrzewał się nadmiernie. Warto wspomnieć również o cenie urządzenia, która jest już zdecydowanie poniżej 400 PLN. To świetna propozycja. Wystarczy spojrzeć na ceny kilkakrotnie mniej wydajnych dysków z USB 2.0.

Dodajmy, że na produkt A-Data otrzymujemy 3 lata gwarancji producenta.

Dostępność i cena:
Ceny według producenta: 349 PLN

Zobacz, gdzie najtaniej.

Zalety i wady:

plus
  • Ładna, elegancka obudowa
  • Dodatkowe oprogramowanie na dysku
  • Doskonała wydajność
  • Przystępna cena
  • Stosunkowo cicha praca
  • Nie nagrzewa się nadmiernie

minus
  • Brak dodatkowego złącza np. eSATA
Przyznane wyróżnienia:

rekomendacja

Sprzęt do testów dostarczyła firma:
a-data
adata
http://www.adata.com.tw

Serdecznie dziękujemy.

Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• Kamirp

2010-11-16 23:27:05

Bardzo na czasie art, bo za chwile tylko USB 3.0 będziemy mieli na rynku.
  • Irwander

2010-11-16 23:38:24

Dysk widzę rewelacja :D Czekam na kolejne tego typu testy, żeby porównać z większą konkurencją.
  • Mikellle

2010-11-17 12:07:51

Trochę duża wydaje mi się ta puszka ;) Ale zawartość całkiem całkiem ;) Jednak kupują teraz wziąłbym już minimum 1,5 TB.
  • Sroka

2010-11-17 17:44:21

Dużo testów i to mi się podoba. Jak coś zbadać to dokładnie. Plus ode mnie.

Komentarz 4

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Konkurs świąteczny 2020

Konkurs świąteczny 2020

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...

• 10 urodziny vortalu!

10 urodziny vortalu!

Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...

Ostatnio na forum