» załóż konto» przypomnij hasło

Mercedes wśród dysków zewnętrznych

Test dysku A-Data Nobility NH03 1TB USB 3.0

Autor: Michał Jankowski | Data: 2010-11-16 16:00:00

A A A | Wejść na stronę 42333 | Komentarzy 4

Zaczynamy od najlepszej (naszym zdaniem) aplikacji do testowania dysków twardych, czyli HD Tune. Potrafi on odczytać parametry dysku takie jak obsługiwane technologie, informacje S.M.A.R.T (Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology) i temperaturę. Dodatkowo możemy w nim sprawdzić: wydajnośc dysku przy odczycie niskopoziomowym, umożliwia zmierzenie maksymalnego transferu danych, czasu dostępu, obciążenia procesora, burst rate, wyświetla informacje m.in o: informacje o partycjach, obsługiwane funkcje, wersje biosu, numer seryjny, pojemność, wielkość bufora i tryb pracy.

A-Data NH03

A-Data NH03

A-Data NH03

A-Data NH03

A-Data NH03

A-Data NH03

A-Data Nobility NH03 pokazuje pazur i wygrywa wszystkie testy. Dysk naprawdę spisuje się rewelacyjnie, jednak póki co to tylko testy syntetyczne. Przejdźmy do kolejnego, a później do praktyki.

Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• Kamirp

2010-11-16 23:27:05

Bardzo na czasie art, bo za chwile tylko USB 3.0 będziemy mieli na rynku.
  • Irwander

2010-11-16 23:38:24

Dysk widzę rewelacja :D Czekam na kolejne tego typu testy, żeby porównać z większą konkurencją.
  • Mikellle

2010-11-17 12:07:51

Trochę duża wydaje mi się ta puszka ;) Ale zawartość całkiem całkiem ;) Jednak kupują teraz wziąłbym już minimum 1,5 TB.
  • Sroka

2010-11-17 17:44:21

Dużo testów i to mi się podoba. Jak coś zbadać to dokładnie. Plus ode mnie.

Komentarz 4

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Konkurs świąteczny 2020

Konkurs świąteczny 2020

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...

• 10 urodziny vortalu!

10 urodziny vortalu!

Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...

Ostatnio na forum