» załóż konto» przypomnij hasło

Prawdziwy kombajn bezpieczeństwa

Recenzja programu Norton 360 wersja 4.0

Autor: Mateusz Galon | Data: 2010-07-01 22:48:47

A A A | Wejść na stronę 105441 | Komentarzy 2

Podsumowanie
Pakiet Norton 360 w wersji czwartej jest prawdziwym kombajnem w kwestii bezpieczeństwa. Nowa wersja nie wprowadza rewolucyjnych zmian, jednak jest kilka szczegółów na które warto zwrócić uwagę. Udoskonalono moduł Norton Identity Safe, który chroni przed kradzieżą tożsamości, przyśpiesza logowanie i zwiększa wygodę podczas zakupów w Internecie. Rozwinięto również ochronę przed wyłudzeniem danych, dzięki czemu aplikacja jeszcze szybciej sprawdza bezpieczeństwo witryn internetowych i identyfikuje niebezpieczne strony. Program Symanteca dostarcza nam miesięczny raport, który pozwala zachować spokój i pewność, że podczas naszych codziennych zajęć w tle dzieją się same dobre rzeczy ;) Ciekawym rozwiązaniem jest również ustawienie oszczędzania energii, które wstrzymuje operacje na komputerze przenośnym do chwili podłączenia zasilania sieciowego. Jak do tych wodotrysków dodamy standardową ochronę przed wirusami, trojanami, robakami, spamem i innymi zagrożeniami to naszym oczom ukazuje się program typu All In One. Jednak jako użytkownik na co dzień netbooka z 1 GB ramu muszę przyznać, że program delikatnie spowolnił działanie systemu przez co momentami musiałem się denerwować. Pomimo tego produkt Symanteca jest godny polecenia.
Dostępność i cena:
Cena według producenta: 249,99 PLN

Zalety i wady:

plus
  • Pełen pakiet bezpieczeństwa!
  • Częste aktualizacje
  • Funkcja Insight
  • Sejf tożsamości
  • Optymalizacja komputera
  • Norton Backup and Restore
  • Zapobieganie włamaniom

minus
  • wysoka cena
Produkt do testów dostarczyła firma:

gigabyte
http://www.symantec.com

Serdecznie dziękujemy
Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• samsam

2010-07-02 12:48:31

Przez 3 miesiące korzystałem Norton Internet Security 2010 i mogę go polecić. 360 sporo dodatkowych funkcji (choćby backup online), ale to jest już program skierowany dla użytkowników o większych potrzebach.
  • Ewelis6

2010-07-05 23:00:02

A ja akurat jestem uzytkownikiem tej wersji i korzystam z niemalze wszystkich funkcji. Bardzo dobry program i znakomicie sie sprawdza

Komentarz 2

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Konkurs świąteczny 2020

Konkurs świąteczny 2020

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...

• 10 urodziny vortalu!

10 urodziny vortalu!

Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...