Szybki jak Veyron!
Leadtek WinFast GeForce GTX 295
Spis treści
Nie ma żadnych wątpliwości, że GTX 295 jest najszybszą kartą na rynku. Co do wyboru pomiędzy tym modelem, a konkurencyjnym 4870x2 niestety nie mogę nic powiedzieć, ponieważ nie było mi dane przyjrzeć się karcie ze stajni AMD osobiście. Karta okazała się posiadać pewien zapas mocy, co wykazaliśmy podczas podkręcania, trzeba przyznac, że 12% to całkiem niezły wynik. Do tego rewelacyjne osiągi w grach z wykorzystaniem DirectX 10. Zawiódł mnie trochę głośny system chłodzenia oraz pobor mocy przez tego potwora, jednak nie ma nic za darmo, a jak już o pieniądzach to trzeba pamiętać, iż karta ta kosztuje obecnie niewiele poniżej 2000 PLN. Jeżeli jednak stać Cię na GTX 295 to jest to pozycja bezsprzecznie godna uwagi. Kończąc, powiem Wam że, tak pieknych obrazków z gier, jak z GeForce GTX 295 w środku jeszcze nie widziałem. Karta objęta jest 24-miesięczną gwarancją.
Plusy
Cena wg. producenta (w dniu publikacji): 1955 PLN
Plusy
- Bardzo wysoka wydajność
- Podatna na podkręcanie
- 2 x 896MB pamięci GDDR3
- Przyzwoite temperatury (w stosunku do wydajności)
- Duże zapotrzebowanie na prąd
- Głośne chłodzenie
- Wysoka cena

Warto przeczytać:
Do góry
Konkursy
Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.
-
Konkurs świąteczny 2020
Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...
-
10 urodziny vortalu!
Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...
Komentarze