» załóż konto» przypomnij hasło

Wreszcie mamy kompromis między ceną, a jakością?

Genius SW-HF5.1 5100

Autor: Michał Szymański | Data: 2009-10-22 17:57:21

A A A | Wejść na stronę 46117 | Komentarzy 10

Podsumowanie
Zestaw Genius SW-HF5.1 5100 na pewno spełni swoje zadania w niewielkich pokojach podczas wielogodzinnych zmaganiach graczy komputerowych. Dostarczą one także wiele satysfakcji kinomanom przy oglądaniu swych ulubionych tytułów. Osoby, którym przy słuchaniu muzyki zależy na jakości utworów mogą czuć się zawiedzeni. Również Ci, którzy uwielbiają, gdy od decybeli trzęsą im się szyby w oknach nie będą zachwyceni. Zestaw ten sprawdzi się zarówno jako głośniki komputerowe jak i zamiennik kina domowego. Drewniana obudowa i czarne elementy nadają głośnikom niepowtarzalnego charakteru i sprawiają, że są po prostu piękne. Cena Genius SW-HF5.1 5100 wynosi około 400 zł. Jak za taki zestaw to dość mało, co jest z pewnością plusem. Całość objęta jest dwuletnią gwarancją. Podsumowując, jest to bardzo dobry produkt, który Wam serdecznie polecam!
Dostępność i cena:
Cena według producenta: od 375zł

Zalety i wady:

plus
  • Drewniane obudowy
  • Design
  • Głęboki bass
  • Czytelny wyświetlacz
  • Pilot
  • Niska cena

minus
  • Słabe wysokie tony
  • Dosyć ciche
  • Brak możliwości zapisu ustawień
  • Błędy w instrukcji obsługi
  • Konieczność dokupienia odpowiednich kabli
Przyznane wyróżnienia:

Sprzęt do testów dostarczyła firma:
iiyama
http://www.geniusnet.com/

Serdecznie dziękujemy.
Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• elegant0

2009-10-22 18:26:02

ładne głośniki
  • Szyjamon

2009-10-22 18:42:02

Zgadzam się. Jednak dla mnie wygrywa tu stosunek cena/jakość. Słyszałem te głośniki w akcji i jak za tę cenę, powalają. Sama recka świetna. Bardzo przyjemnie się czyta, zresztą jak wszystkie testy Michała (Gringa).
  • maciek

2009-10-22 19:28:01

Na pierwszej stronie, do zestawu dołączone baterie AAA, na drugiej stronie, do zestawu dołączone baterie AA. Cudowna przemiana xD
    Jest kilka literówek, ale wystarczy je poprawić i będzie miód.
    Najbardziej spodobało mi się gdy pisałeś o: "padającym deszczu w GTA, wyścigach..." sam poczułem że właśnie gram w te gierki.
    Bardzo podoba mi się recka.

A co do głośników to w tej cenie chyba nie ma czego innego szukać, choć te kilka wad odstrasza...
  • Michal

2009-10-22 20:08:36

Świetna i czytelna recka ;) Głośniki bardzo ładne ale myślę że nie tylko wygląd się liczy...
  • Gringo

2009-10-22 21:23:25

Rzeczywiście wygląd tych głośników jest ich dużym atutem, podobnie jak cena. Technicznie też są bardzo dobrze dopracowane, co sobie bardzo cenie w tego typu urządzeniach (pomijając te nieszczęsne wysokie tony). Gdyby jednak nie tych kilka wad wybrałbym je bez wahania do swojego komputera...

Dziękuje także za miłe słowa na temat recki :D
  • Mateusz

2009-10-23 21:24:50

Bardzo się cieszę, że pojawiła się u nas recenzja tych głośników. W zasadzie w podobnej cenie nie ma nic ciekawszego, bo czytając fora dyskusyjne widzimy, że akurat w tym segmencie Logitech i Creative nie oferują nic rewelacyjnego. Jak dla mnie brak wysokich tonów i świetna jakość dźwięku trochę się wykluczają ;)
  • gekon

2009-10-24 00:33:51

No to muzyki instrumentalnej czy klasycznej już sobie na nich nie posłuchamy... Szkoda, bo na pierwszy rzut oka dobrze się zapowiadały. Zgadzam się z Mateuszem - słabe wysokie tony i "świetna" jakość dźwięku to zdecydowanie pojęcia wykluczające się.
  • Adonim

2009-10-31 00:08:44

ładne stylowe drewniane głośniki, recenzja krótka ale treściwa.
  • Johnny85

2009-11-09 17:03:21

Świetna recka, nie naciągana i bardzo przyjemnie sie czyta.
    Co do głośników widac ze bardzo dobre i warte ceny
  • ~Kostek

2013-07-27 12:32:22

Jestem posiadaczem tez tego samego zestawu, przyznaje graja naprawdę bardzo fajnie i zostały solidnie wykonane :). Służą mi już 6 lat i dalej sąsiedzi czasami się przypier*laja za głośną muzyke ^^

Komentarz 10

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Konkurs świąteczny 2020

Konkurs świąteczny 2020

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...

• 10 urodziny vortalu!

10 urodziny vortalu!

Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...

Ostatnio na forum