Afganistan, czyli materiał na grę?
Recenzja gry Medal of Honor (2010)
Spis treści
Rozgrywka wieloosobowa zawsze kojarzy siÄ™ nam z wieloma nieprzespanymi nocami i Å›wietnÄ… zabawÄ…. Tym razem otrzymujemy osiem niewielkich map i cztery tryby rozgrywki. Wydaje siÄ™ to niewiele, jednak wystarcza, żeby dobrze spÄ™dzić wolny czas. Oprócz standardowego drużynowego Deathmatchu (dwie drużyny walczÄ… o sumarycznie najlepszy wynik) mamy również walkÄ™ na sektory, Combat Mission czy Objective Raid (atak i obrona danego celu).

W trybie Multi mamy trzy klasy postaci do wyboru tj. strzelca, snajpera oraz specjalistÄ™. Również niewielki wybór jest jeÅ›li chodzi o uzbrojenie. Podczas walki zdobywamy doÅ›wiadczenie, a przechodzenie na kolejne poziomy pozwala nam zyskiwać nowe bronie, celowniki czy tÅ‚umiki.

Szkoda, że MoH okazuje się być mniej rozwinięty pod tym względem jak chociażby Modern Walfare 2.
KolejnÄ… rzeczÄ… która rzuciÅ‚a mi siÄ™ w oczy podczas gry jest brak kill-cama, co jest sporym ubytkiem dla osób, które (jak ja) nienawidzÄ… kampujÄ…cych snajperów. Jeżeli trafimy na serwer, gdzie wiÄ™kszość zawodników chowa siÄ™ po krzakach, za budynkami tylko po to, żeby zrobić dobry wynik to szans na dobrÄ… zabawÄ™ nie mamy żadnych. Kolejnym elementem, które brakuje to możliwość robienia Å›lizgów o których wspomniaÅ‚em na poprzednich stronach. Dlaczego? Nie potrafiÄ™ logicznie wyjaÅ›nić.

Jednego jestem pewny – Medal of Honor nie zasÅ‚ynie z trybu multiplayer. Zabawa online jest tutaj tylko przyjemnym dodatkiem, który nic nowego nie wnosi do definicji gry wieloosobowej. Uważam, że na popularność Call of Duty lub Battlefielda nie ma niestety szans. Na pewno znajdÄ… siÄ™ osoby, które zostanÄ… wciÄ…gniÄ™te przez pewnÄ… magicznÄ… prostotÄ™ i w sumie przyjemny tryb Multi.

50236
6

2
Komentarze
2010-11-05 18:58:53
2010-11-06 17:26:42
2010-11-06 18:33:16
2010-11-09 09:02:10
2010-12-28 19:13:08
~adrian20_91
2012-04-03 15:46:30