Afganistan, czyli materiał na grę?

Recenzja gry Medal of Honor (2010)

Autor: Rafał Cebulski | Data: 2010-11-05 16:13:00

A A A | Wejść na stronę 50234 | Komentarzy 6

Z tego co napisaÅ‚em na pierwszych stronach tego artykuÅ‚u możecie odnieść wrażenie, że jestem bardzo niezadowolony z najnowszej odsÅ‚ony gry Medal of Honor i nikomu bym jej nie poleciÅ‚. Nic bardziej mylnego :- ) PrawdziwÄ… frajdÄ™ zapewni nam jedna niewielka zmiana, a mianowicie wybór najwyższego poziomu trudnoÅ›ci. Teraz już nie możemy iść na żywioÅ‚, strzelajÄ…c do wszystkich wrogów jak popadnie, bo nie ukoÅ„czymy żadnej misji. Gra nabiera dużego realizmu, liczy siÄ™ taktyka, strategia i czÄ™sto pomysÅ‚. Warto dodać do tego kilka nietypowych zachowaÅ„, do których mamy również dostÄ™p w wersji na PS3 (którÄ… recenzujÄ™). PrzykÅ‚adowo „Å›lizgi” – podczas biegu wciskamy kucniÄ™cie i nasz bohater niczym brazylijski piÅ‚karz „jedzie” na czterech literach. Również do rzucania granatów należy siÄ™ przyzwyczaić, ponieważ trajektoria ich lotu z poczÄ…tku wydaje siÄ™ dosyć losowa.

Medal of Honor

Medal of Honor

Medal of Honor

Warto powiedzieć parÄ™ sÅ‚ów na temat inteligencji naszych wrogów. Niestety wysokiego poziomu oni nie reprezentujÄ…. Co prawda nie podstawiajÄ… siÄ™ oni pod nasz celownik czy też nie czekajÄ… na Å›mierć, ale np. pojawiajÄ… siÄ™ za naszymi plecami kilka sekund po tym jak w promieniu wielu metrów nie byÅ‚o już żywej duszy. Chociaż takie zachowanie należy bardziej przypisać pod samo dziaÅ‚anie silnika gry. Rywal jednak nie posunie siÄ™ w czasie wszystkich misji to rozwiÄ…zaÅ„ wymagajÄ…cych jakiegoÅ› znacznego pomysÅ‚u. Nie musimy siÄ™ obawiać podstÄ™pnych puÅ‚apek czy zasadzek.

Medal of Honor

Medal of Honor

TrochÄ™ deprymujÄ…ce okazuje siÄ™ rozstawienie checkpointów na mapie, które znajdujÄ… siÄ™ nie zawsze w najlepszym miejscu. Nie raz po zabiciu naszego bohatera musiaÅ‚ powtarzać ponad 15 minut misji, co po dwóch, trzech razach stanie siÄ™ po prostu nudne.

Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• 2010-11-05 18:58:53

Dziwi mnie twój entuzjazm. Grałem w obydwie BETY MoH-a, które były naprawdę słabe, później potwierdzili to prawie wszyscy recenzenci wystawiając jej słabiutką ocene.
  • 2010-11-06 17:26:42

Ja też grałem i nie jestem zachwycony. Jednak dużo nie brakuje do CoD czy BF. Jedno jest pewne: za krótka!
  • 2010-11-06 18:33:16

o wreszcie recka gry :D
  • 2010-11-09 09:02:10

Popykałem sobie wczoraj w nowego Medala i bardzo mi się podoba :D Co Wy chcecie od tej gry :P?
  • 2010-12-28 19:13:08

??? Może to że jest po prostu słaba.
  • ~adrian20_91

2012-04-03 15:46:30

to morze być fajne

Komentarz 6