Windows do kompletu
Microsoft Wireless Laser Desktop 7000
Spis treści
Myszka należąca do zestawu to Wireless Laser Mouse 7000. Pierwsze co pomyÅ›laÅ‚em widzÄ…c tÄ… myszkÄ™ ujÄ…Å‚em w tytule podstrony. Jej wyglÄ…d zrobiÅ‚ na mnie równie pozytywne wrażenie jak klawiatura. PatrzÄ…c od tyÅ‚u, widać wyraźne wykrÄ™cenie profilu myszki w lewÄ… stronÄ™. Mamy tu do czynienia z czarnym matowym/chropowatym materiaÅ‚em na górze, srebrnymi bÅ‚yszczÄ…cymi obwódkami i materiaÅ‚em z podpórki pod nadgarstki w klawiaturze, na bocznych Å›ciankach myszki. CaÅ‚a konstrukcja wyglÄ…da bardzo nowoczeÅ›nie, z resztÄ… tak jak klawiatura. Myszka nie ma aż tak wyraźnej podpórki pod kciuk, jakÄ… mogliÅ›my spotkać miÄ™dzy innymi w najnowszych myszkach Logitecha. Jednak kciuk, jak dla mnie leży dużo swobodniej niż u konkurentów. Kilka milimetrów w górÄ™ znajdziemy dwa przyciski dalej/wstecz. Dodatkowo pierwszy z nich - Magnifier zapewnia powiÄ™kszenie i edycjÄ™ szczegóÅ‚ów w różnych sytuacjach.
„Technologia Magnifier w myszkach Microsoft przypomina szkÅ‚o powiÄ™kszajÄ…ce przystawione do ekranu komputera. Aby powiÄ™kszyć wybrany fragment ekranu, należy natychmiast najechać na niego wskaźnikiem i nacisnąć odpowiedni przycisk myszy. Pojawia siÄ™ okienko przedstawiajÄ…ce powiekszenie, którego rozmiar oraz skalÄ™ można zmieniać w zależnoÅ›ci od potrzeb. Technologia Magnifier jest kompatybilna z wiÄ™kszoÅ›ciÄ… istniejÄ…cych programów. Doskonale sprawdza siÄ™ przy edycji i obróbce zdjęć oraz innych wymagajÄ…cych szczególnej precyzji zadaniach.
Funkcja Magnifier nie jest kompatybilna z Direct3D ® API w opcji peÅ‚noekranowej, odtwarzaczami multimediów, OpenGL oraz w aplikacjach warstwowych. W systemie Mac OS X funkcja Magnifier powiÄ™ksza tekst oraz obraz na caÅ‚ym ekranie.”
Prawa pochyłą Å›cianka myszki jest jakby dwupoziomowa. DziÄ™ki temu na myszce wyznaczone miejsca majÄ… zarówno palec serdeczny jak i maÅ‚y. Na poczÄ…tku jest to może takie dziwne, sztuczne uczucie, jednak po chwili przyzwyczajenia wszystko zmienia siÄ™ na plus.
Na górze myszka wyposażona jest w małą diodÄ™ informujÄ…cÄ… o wyczerpaniu akumulatorka, oraz ciekawÄ… rolkÄ™. Oprócz tego że w caÅ‚oÅ›ci jest z gumy, ma wyraźne „zÄ…bki” i napis „Microsoft”.
Pod spodem znajdziemy cztery dobrej jakoÅ›ci Å›lizgacze, trochÄ™ informacji o produkcie, miejsce na akumulatorek, suwak włączajÄ…cy sprzÄ™t, oko technologii Microsoft Laser 850nm, biaÅ‚y przycisk uÅ‚atwiajÄ…cy połączenie z odbiornikiem oraz dwa krótkie bolce łączÄ…ce myszkÄ™ ze stacjÄ… dokujÄ…cÄ…, o której dalej.
Laser Mouse 7000 posiada laser wysokiej rozdzielczoÅ›ci oraz zaawansowane funkcje wydajnoÅ›ciowe . Myszki laserowe firmy Microsoft, wykonane w technologii High Definition sÄ… znacznie bardziej precyzyjne, czuÅ‚e i zapewniajÄ… wiÄ™kszÄ… pÅ‚ynność ruchów. Jest to typowo praworÄ™czna mysz.
„Technologia Magnifier w myszkach Microsoft przypomina szkÅ‚o powiÄ™kszajÄ…ce przystawione do ekranu komputera. Aby powiÄ™kszyć wybrany fragment ekranu, należy natychmiast najechać na niego wskaźnikiem i nacisnąć odpowiedni przycisk myszy. Pojawia siÄ™ okienko przedstawiajÄ…ce powiekszenie, którego rozmiar oraz skalÄ™ można zmieniać w zależnoÅ›ci od potrzeb. Technologia Magnifier jest kompatybilna z wiÄ™kszoÅ›ciÄ… istniejÄ…cych programów. Doskonale sprawdza siÄ™ przy edycji i obróbce zdjęć oraz innych wymagajÄ…cych szczególnej precyzji zadaniach.
Funkcja Magnifier nie jest kompatybilna z Direct3D ® API w opcji peÅ‚noekranowej, odtwarzaczami multimediów, OpenGL oraz w aplikacjach warstwowych. W systemie Mac OS X funkcja Magnifier powiÄ™ksza tekst oraz obraz na caÅ‚ym ekranie.”
Prawa pochyłą Å›cianka myszki jest jakby dwupoziomowa. DziÄ™ki temu na myszce wyznaczone miejsca majÄ… zarówno palec serdeczny jak i maÅ‚y. Na poczÄ…tku jest to może takie dziwne, sztuczne uczucie, jednak po chwili przyzwyczajenia wszystko zmienia siÄ™ na plus.
Na górze myszka wyposażona jest w małą diodÄ™ informujÄ…cÄ… o wyczerpaniu akumulatorka, oraz ciekawÄ… rolkÄ™. Oprócz tego że w caÅ‚oÅ›ci jest z gumy, ma wyraźne „zÄ…bki” i napis „Microsoft”.
Pod spodem znajdziemy cztery dobrej jakoÅ›ci Å›lizgacze, trochÄ™ informacji o produkcie, miejsce na akumulatorek, suwak włączajÄ…cy sprzÄ™t, oko technologii Microsoft Laser 850nm, biaÅ‚y przycisk uÅ‚atwiajÄ…cy połączenie z odbiornikiem oraz dwa krótkie bolce łączÄ…ce myszkÄ™ ze stacjÄ… dokujÄ…cÄ…, o której dalej.
Laser Mouse 7000 posiada laser wysokiej rozdzielczoÅ›ci oraz zaawansowane funkcje wydajnoÅ›ciowe . Myszki laserowe firmy Microsoft, wykonane w technologii High Definition sÄ… znacznie bardziej precyzyjne, czuÅ‚e i zapewniajÄ… wiÄ™kszÄ… pÅ‚ynność ruchów. Jest to typowo praworÄ™czna mysz.
Warto przeczytać:
Do góry

37461
10

1
Komentarze
2009-10-07 18:09:41
Myślałem, że minusem będzie cena, jednak widzę, że sprzęt dostał Best Buy, czyli jest wart tych pieniędzy.
2009-10-07 19:11:39
Wszystko mi siÄ™ podoba ;]
2009-10-07 19:16:26
2009-10-07 19:26:50
ale odczułem wrażenie, że autor za bardzo wczuł się i okazał za dużo emocji ;p
A swoja drogą 400 zł na taki zestaw? Chyba, ze miałbym co robić z pieniędzmi.
2009-10-07 19:31:20
2009-10-07 19:35:40
Klakiers napisał:
No klawa jest spoko, nie powiem ;p
ale odczułem wrażenie, że autor za bardzo wczuł się i okazał za dużo emocji ;p
A swoja drogą 400 zł na taki zestaw? Chyba, ze miałbym co robić z pieniędzmi.
Heh... nie powiem, bo przyjemnie mi się pisało... chodzi pewnie o te fantazyjne podtytuły ;p
2009-10-07 22:04:04
2009-10-08 12:44:15
2009-10-08 12:46:14
2009-10-14 09:05:58
Estetyczny wyglÄ…d :)
Podoba mi się w całej okazałości.
Lecz cenowo odpada niestety ;/