» załóż konto» przypomnij hasło

Mały, ale wielki? Nie...

Test netbooka Lenovo S10-2

Autor: Michał Androsz | Data: 2010-12-01 16:36:15

A A A | Wejść na stronę 110336 | Komentarzy 10

Głośniki

Podobnie jak w modelu MSI głośniki zamieszczone są na spodzie obudowy. Jest to niezbyt dobre rozwiązanie jak na ultra mobilne urządzenie ponieważ taki sprzęt jest często w użyciu na kolanach czy na łóżku a w takich miejscach ma to spore znaczenie, gdyż dźwięk jest tłumiony przez podłoże. Odgłosy wydobywane z tego urządzenia są dość proste, pozbawione barwy i basów, jednak głośniki przy głośnym odtwarzaniu nie zniekształcają znacząco dźwięku.

Lenovo S10-2

Lenovo S10-2

Kamera

W górnej części przedniej obudowy matrycy umieszczona jest kamera 1,3 mpx. Obraz z niej jest na tyle dobrej jakości, że spokojnie można przeprowadzić rozmowę np. na Skype. Podczas testów tego typu rozmówca nie miał żadnych zastrzeżeń co do naszego urządzenia. Przykładowe zdjęcia:

Mikrofon

Mikrofon znajduje się w górnym panelu umiejscowionym nad klawiaturą, tuż obok trzech kontrolek. Spisuje się on całkiem nieźle, nawet z dalszych odległości.

Lenovo S10-2
Lenovo S10-2

Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• Kamirp

2010-12-01 23:49:57

Słaby sprzęt, lepszy model można dosatać spokojnie za 200zł mniej. Bez sensu kupować to.
  • Irwander

2010-12-02 08:22:59

Taki sobie netbook jakich na rynku wiele, nie wyróżnia się niczym.
  • Sroka

2010-12-02 11:01:53

Czy to prawda, że S10-2 od poziomu 10% naładowania baterii netbook wydaje sygnał ostrzegawczy?
  • czytelnik18

2010-12-02 11:05:55

Jestem posiadaczem poprzedniego modelu s10 i przesiadłem się z powodu dramatycznie słabej baterii, niewygodnej klawiatury, oraz głośnego wentylatora na model s10-2. Jestem bardzo zadowolony, bo wszystkie niedogodności wymienione przez mnie powyżej zostały usunięte w nowym modelu. Bateria wytrzymuje przy odpowiednim ustawieniu zarządzania energią około 8 godzin, jest cicho - polecam ten model.
  • Michal

2010-12-02 12:58:05

Sroka, podczas testów baterii robiłem zadanie, w pewnym momencie zaczęło strasznie piszczeć. I 10%, trwał oto trochę czasu, i piszczało aż bateria padła.
  • Warwyko76

2010-12-02 22:35:18

Jakieś nieporozumienie - netbook ma pracować na baterii wiele godzin, racja? Asus już robi lapki co trzymają ponad 10 i to z matrycą ponad 13 cali!
  • evela

2010-12-02 22:39:05

Lekki, mieszczący się w damskiej torebce, tym sie też kierowałam przy zakupie. Cicha praca, bateria dość długo trzyma. Idealnie odbiera sieci bezprzewodowe. Troche sie grzeje, cicha praca. Brak CDROM-u daje sie odczuć.
    Ogólnie jestem zadowolona!
    Po za tym mam służbowy laptop Lenowo R61i działa bez zarzutu. Polecam tę markę!
  • Michal

2010-12-03 07:58:02

Być może bateria w modelu testowym miała jakiś defekt lub była po przejściach.
  • Duath

2010-12-04 20:16:04

Netbooki fajne urządzenia. Teraz trochę za bardzo kombinują. Dają słabsze procki, wsadzają grafiki, które sprzętowo wspierają materiały HD ... ale co z tego? Netbook jak sama nazwa wskazuje to sprzęt do internetu. Co mnie wpienia najbardziej to to, że sprzęty takie nie wyrabiają przy filmach na YT... Fakt, zależy jeszcze od filmu ale przy nowszych, przy 480 już nie wyrabiają ani w okienku ani na full-screenie... Przy bardziej wymagających reklamach flash też nie jest ciekawie... Co do baterii. Mój EeePC 1000HE ma 1,5 roku a bateria działa jak nowa :) Spokojnie na necie z WiFi trzyma 7h. To są netbooki a nie jakieś popierdółki, co trzymają po 3 max 4h i to w IDLE. Teraz jeszcze będę wymieniał dysk na jakiś SSD, żeby wydłużyć czas pracy na baterii. Do wszystkich: jeśli macie kupować jakieś netbooki to powiem Wam jedno - tylko i wyłącznie ASUS.
  • Fulout

2010-12-05 08:58:36

Haha nigdy o netbooku nie pomyślałem jako połączeniu słów InteNET i Book :D Dobre:D Asus forever ;)

Komentarz 10

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Konkurs świąteczny 2020

Konkurs świąteczny 2020

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...

• 10 urodziny vortalu!

10 urodziny vortalu!

Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...

Ostatnio na forum