» załóż konto» przypomnij hasło

Gryzoń dla mobilnych

Test myszki ModeCom MC-619

Autor: Michał Androsz | Data: 2010-06-24 18:45:45

A A A | Wejść na stronę 30353 | Komentarzy 8

Głównym zastosowaniem tego gryzonia jest mobilność. Żeby rozpocząć pracę, wystarczą dwa elementy które bez problemu można w niej schować. Potrzebujemy 2 baterie oraz nanoodbiornik który umieszczamy w specjalnej skrytce pod myszką. Połączenie bezprzewodowe w modelu MC-619 pozwala na swobodną pracę w odległości do 10 m od odbiornika. Odbiornik Nano charakteryzuje się bardzo małymi rozmiarami i działaniem na częstotliwości 2,5 GHz. Jego rozmiary to zaledwie 9 mm x 10.6 mm x 5 mm. Jest też na tyle mały że spokojnie może zostać w porcie USB notebooka podczas transportu. Myszka przeznaczona jest głównie dla posiadaczy netbooków i notebooków, lecz także dla osób które nie lubią plątaniny kabli na biurku. Sami w redakcji posiadamy notebooka i z doświadczenia wiemy że touchpad na dłuższą metę się nie nadaje, jak i również przenoszenie wszystkich kabli z laptopem. W myszce zastosowano technologię pozwalającą oszczędzać baterię podczas transportu. Scroll daje nam możliwość wyboru jednego z dwóch trybów pracy – szybszy i wolniejszy, można go przestawiać w zależności od potrzeby i przyzwyczajenia. Aby zmienić tryb rolki wystarczy nacisnąć na niego nieco mocniej, tak że prawie schowa się pod klawisze. Tryb dokładny jest dosyć głośny, słychać bardzo wyraźne przewijanie scrolla. Natomiast tryb - Hyper Fast (szybki) jest bardzo cichy, lecz nie nadaje się np. do szukania fragmentów tekstów w Wordzie gdyż po prostu za szybko jest przewijany cały dokument. Jakość materiałów jakich użyto do produkcji tego gryzonia nie pozostawia wiele do życzenia.

ModeCom MC-619

ModeCom MC-619

ModeCom MC-619
Na koniec opisu przedstawiamy krótką specyfikację techniczną:

Specyfikacja
Rozdzielczość 800 DPI
Interfejs USB
Dwa tryby pracy scrolla
  • Precyzyjny
  • Szybki
Połączenie Bezprzewodowe
Zasięg pracy 10M
Odbiornik Nano
Zasilani bateriami AAA
ModeCom MC-619

ModeCom MC-619
Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• maciek

2010-06-25 15:44:04

3 strona, 2gi fragment tekstu, jak dla mnie to zdanie jest zbyt skomplikowane xd
    Gryzoń jest bardzo wygodny, jednak małe palce nie znajdą na nim dość miejsca. To bardzo dobrze wyprofilowany i komfortowo wykończony sprzęt dla osób z mniejszymi dłońmi. Palce swobodnie leżą na wszystkich przyciskach.

Ładnie wykonana, poprawnie działająca, dobra myszka za 70zł
  • spookie

2010-06-25 16:29:48

Ciekawy pomysł ze zmianą trybu pracy rolki. Ten wzorek taki trochę EMO :-P Ale fajnie, że jest wiele wersji "nadwozia" do wyboru.
    Testy dotyczące działania na różnych powierzchniach są bardzo ciekawe, zwłaszcza dla myszek dedykowanych laptopom, w końcu są one używane w ciężkich warunkach. MS Explorer, który testowaliście, wypadł najlepiej.
    Może jakieś porównanko myszek laptopowych ;-)??
  • Michal

2010-06-25 18:01:50

Looos, dzięki, przy ostatniej korekcie tekstu coś mi się pomieszało ;D
  • maciek

2010-06-26 12:25:41

spookie
    Zgadzam się z toba, test laptopowych gryzoni to dobry pomysł :)
  • Michal

2010-06-26 13:22:06

A jakie modele myszek laptopowych chcielibyście ujrzeć w porównaniu ? Może uda mi się coś zorganizować ;D
  • ladzik

2010-06-27 20:49:21

ja też się zgadzam - sporo innowacyjnych rozwiązań, lecz nie jest to myszka dla mnie. Ja wolę dużą rozdzielczość i dokładność w grach, a mobilność nie jest mi potrzebna, bo nie mam laptopa:)
  • spookie

2010-06-28 12:08:18

Logitech
    Wireless Mouse M305
    Wireless Mouse M215
    Anywhere Mouse MX
    Microsoft
    Wireless Mobile Mouse 3500
    Wireless Mobile Mouse 4000
    Wireless Mobile Mouse 6000
    Arc Mouse
    TRACER
    Exclusive TRM-140W Imperial Nano RF
    Razer
    Orochi
    A4-TECH
    X5-60MD
    Modecom
    MC-C1 Cameleon

Lista długa, posiłkowałem się komputronikiem ;-) Ogarnąć wszystkie myszki będzie trudno, ale myślę, że zestawienie najciekawszych modeli (myślę o Microsoft i Logitech) będzie bardzo interesujące :-)
  • ~Kaliala

2011-07-18 03:39:59

Witam, jakiś czas temu kupiłam tą myszkę, lecz mam z nią mały problem gdyż od jakiegoś czasu mysz działa w stylu "sparaliżowana" a dokładnie strasznie wolno się porusza, mogę zrobić myszka 2 metry a kursor zrobi 2 cm, starałam się naprawić problem wieloma sposobami, czy ktoś wie może w czym tkwi problem ??

Komentarz 8

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Konkurs świąteczny 2020

Konkurs świąteczny 2020

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...

• 10 urodziny vortalu!

10 urodziny vortalu!

Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...