» załóż konto» przypomnij hasło

Dysk sieciowy

QNAP TS-109

Autor: Szymon Grzegorczyk | Data: archiwalny

A A A | Wejść na stronę 55550 | Komentarzy 1

QNAP TS-109 Gdzie pomieścić te dane, jak nie mam miejsca na dysku? Wykupić jakiś serwer, co zrobić? Kupić własny domowy serwer plików QNAP TS-109, z ogromnymi możliwościami i prostym interfejsem. Jest to bardzo dobre urządzenie również dla firm, jednym wciśnięciem przycisku możemy zrobić backupu wszystkiego co znajduje się na dysku tego sprzętu. Jak spisuje się TS-109? Zapraszam do recenzji.

Może trudno w to uwierzyć, ale TS-109 to samodzielnie działający mini komputer. Wyposażony jest on po części w własny procesor i pamięć operacyjną, oraz pamięć typy flash. Nie zapomnijmy o jego systemie operacyjnym, którym jest Linux. Jako dysk sieciowy współpracuje nie tylko z naszym komputerem ale i  z konsolami Sony PlayStation 3 i Microsoft XBOX 360. Do naszego mini komputerka możemy włożyć własny dysk 3.5" SATA II o pojemności do do 1000GB. Wspomniałem już o prostym i szybkim backupie, ale nie o tym, że za pomocą jednego przycisku skopiujemy wszystkie nasze pliki na jakikolwiek dysk USB, podłączając go do portu z przodu urządzenia.
QNAP TS-109

QNAP TS-109
Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• ~maxem333

2015-09-23 21:01:05

ja wlaczyc serwer na stronke z hostingu cba

Komentarz 1

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Konkurs świąteczny 2020

Konkurs świąteczny 2020

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...

• 10 urodziny vortalu!

10 urodziny vortalu!

Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...