Recenzja gryzonia w domowych warunkach
Mysz optyczna LognetMedia ML-010
Dzisiaj mam przyjemność przedstawić Wam myszkę, która przyjechała do mnie z LognetMedia. Model, którego specyfikację i możliwości techniczne spróbuję zaprezentować to ML-010. Jest to typowy gryzoń do notebooków, z uwagi na jego wymiary i długość kabla. LognetMedia to marka akcesoriów multimedialno- komputerowych. Pierwszy z ich produktów- słuchawki AERO5.1 - błyskawicznie stał się sukcesem rynkowym, szybko zyskując uznanie klientów. Czy LognetMedia przyłożył się do ML-010 tak bardzo, jak do wspomnianych słuchawek? Cóż, nie ma innego sposobu niż lektura poniższej recenzji, by się tego dowiedzieć.
Spis treści
Cechy charakterystyczne:
- Sensor optyczny 800 dpi
- Dwa przyciski główne
- Rolka z dodatkowym przyciskiem
- Eleganckie zielone podświetlenie
- Interfejs USB
- Zwijany kabel typu "roll it" (75cm)
- Certyfikaty CE I RoHS
- Kombatybilność Windows 98SE/ME/2000/XP/Vista
Myszka dotarła do mnie w dość niewyszukanym, plastikowym opakowaniu.
W zestawie jest sama myszka, zero wyposażenia dodatkowego. LognetMedia nie dołącza nawet sterowników do swojego gryzonia. W opakowaniu znajdziemy tylko ulotkę ze specyfikacją urządzenia.
Walory wizualne:
Wizualnie myszka prezentuje się bardzo dobrze większość jej powierzchni pokrywa matowy gumopodobny plastik, który zapobiega ślizganiu się ręki. Na środku i po bokach jest przeźroczysty plastik, który po podłączeniu urządzenia do komputera świeci na zielono. Rolka oczywiście pokryta jest gumą. Pod spodem znajdziemy cztery ślizgacze- niestety nie wiem z jakiego materiału są wykonane. Jednak sprawiają, że praca z ML-010 staje się dużo przyjemniejsza.
Myszka posiada złącze USB dzięki czemu jest bardzo łatwa w montażu, jest również bardzo ergonomiczna. Gryzoń jest mały, ale wygodny, dobrze mieści się w dłoni, jednak przy dużych rękach może okazać się niepraktyczny. Krótki, zwijany kabel to bardzo dobry pomysł dla użytkowników komputerów przenośnych, jego długość (75cm) jednak w większości przypadków uniemożliwia pracę na komputerze typu PC bez przedłużenia.
Sprzęt ten nie został stworzony z myślą o graczach, przez co trudno wymagać dużego komfortu grania np. w FPP, w których potrzebujemy szybkich i gwałtownych ruchów.
Niewielka myszka zaprojektowana została dla tych osób, które większość czasu spędzają w podróżach oraz na prezentacjach. Konstrukcja myszki sprosta najtrudniejszym warunkom pracy.
Warto przeczytać:
Do góry
Konkursy
Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.
-
Konkurs świąteczny 2020
Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...
-
10 urodziny vortalu!
Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...
Komentarze