Recenzja gryzonia w domowych warunkach

Mysz optyczna LognetMedia ML-010

Autor: Mateusz Galon | Data: archiwalny

A A A | Wejść na stronę 26102 | Komentarzy 0

Mysz optyczna LognetMedia ML-010 Dzisiaj mam przyjemność przedstawić Wam myszkÄ™, która przyjechaÅ‚a do mnie z LognetMedia. Model, którego specyfikacjÄ™ i możliwoÅ›ci techniczne spróbujÄ™ zaprezentować to ML-010. Jest to typowy gryzoÅ„ do notebooków, z uwagi na jego wymiary i dÅ‚ugość kabla. LognetMedia to marka akcesoriów multimedialno- komputerowych. Pierwszy z ich produktów- sÅ‚uchawki AERO5.1 - bÅ‚yskawicznie staÅ‚ siÄ™ sukcesem rynkowym, szybko zyskujÄ…c uznanie klientów. Czy LognetMedia przyÅ‚ożyÅ‚ siÄ™ do ML-010 tak bardzo, jak do wspomnianych sÅ‚uchawek? Cóż, nie ma innego sposobu niż lektura poniższej recenzji, by siÄ™ tego dowiedzieć.

Spis treści

Cechy charakterystyczne:
  • Sensor optyczny 800 dpi
  • Dwa przyciski gÅ‚ówne
  • Rolka z dodatkowym przyciskiem
  • Eleganckie zielone podÅ›wietlenie
  • Interfejs USB
  • Zwijany kabel typu "roll it" (75cm)
  • Certyfikaty CE I RoHS
  • Kombatybilność Windows 98SE/ME/2000/XP/Vista

Myszka dotarła do mnie w dość niewyszukanym, plastikowym opakowaniu.

W zestawie jest sama myszka, zero wyposażenia dodatkowego. LognetMedia nie dołącza nawet sterowników do swojego gryzonia. W opakowaniu znajdziemy tylko ulotkÄ™ ze specyfikacjÄ… urzÄ…dzenia.

Walory wizualne:
Wizualnie myszka prezentuje siÄ™ bardzo dobrze wiÄ™kszość jej powierzchni pokrywa matowy gumopodobny plastik, który zapobiega Å›lizganiu siÄ™ rÄ™ki. Na Å›rodku i po bokach jest przeźroczysty plastik, który po podłączeniu urzÄ…dzenia do komputera Å›wieci na zielono. Rolka oczywiÅ›cie pokryta jest gumÄ…. Pod spodem znajdziemy cztery Å›lizgacze- niestety nie wiem z jakiego materiaÅ‚u sÄ… wykonane. Jednak sprawiajÄ…, że praca z ML-010 staje siÄ™ dużo przyjemniejsza.

Myszka posiada złącze USB dziÄ™ki czemu jest bardzo Å‚atwa w montażu, jest również bardzo ergonomiczna. GryzoÅ„ jest maÅ‚y, ale wygodny, dobrze mieÅ›ci siÄ™ w dÅ‚oni, jednak przy dużych rÄ™kach może okazać siÄ™ niepraktyczny. Krótki, zwijany kabel to bardzo dobry pomysÅ‚ dla użytkowników komputerów przenoÅ›nych, jego dÅ‚ugość (75cm) jednak w wiÄ™kszoÅ›ci przypadków uniemożliwia pracÄ™ na komputerze typu PC bez przedÅ‚użenia.

SprzÄ™t ten nie zostaÅ‚ stworzony z myÅ›lÄ… o graczach, przez co trudno wymagać dużego komfortu grania np. w FPP, w których potrzebujemy szybkich i gwaÅ‚townych ruchów.

Niewielka myszka zaprojektowana zostaÅ‚a dla tych osób, które wiÄ™kszość czasu spÄ™dzajÄ… w podróżach oraz na prezentacjach. Konstrukcja myszki sprosta najtrudniejszym warunkom pracy.
  •  
  • 1

•  
Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

Ostatnio na forum