» załóż konto» przypomnij hasło

aby droga była prosta

MyGuide 3100

Autor: Mateusz Galon | Data: archiwalny

A A A | Wejść na stronę 32044 | Komentarzy 0

Na początek postanowiłem sprawdzić jak dokładna jest mapa Polski. Po kilku godzinach jeżdżenia i chodzenia okazało się, że jest zaskakująco dobrze. Gdy na mapie punkt GPS przejeżdżał obok zaznaczonej stacji benzynowej, samochód również mijał stację. Stojąc dokładnie na skrzyżowaniu przy krawędzi ulicy czarna kropka na mapie również tam się znajdowała. Zdziwiły mnie propozycje lektora, co do jazdy bocznymi trasami, a nawet polnymi dróżkami, których sam nie znałem. Wnioski, jakie z tego można wyciągnąć to chyba tylko to, że urządzenie jest bardzo dokładne! Przejechaliśmy trasę ponad 30km, różnica odległości pokazanych przez GPS i samochod była rzędu ok. 300m, co jest świetnym rezultatem. Podczas jazdy odbiornik nigdy nie zgubił sygnału, nawet wtedy, gdy przejeżdżałem przez mosty czy bardzo gęsto zalesioną ulicę. Nie było także problemów z odczytaniem pozycji w środku lasu. Utrata łączności z satelitami miała miejsce dopiero na parkingach podziemnych i tunelach. Zgubiony sygnał był jednak odnajdywany po około 2 sekundach. GPS odłączony od zasilania na akumulatorze wytrzymuje ok. 2h i 15 minut jest to optymalny czas, jaki uzyskałem. Aby, zaprezentować jak urządzenie działa nagrałem, krótki filmik, podczas nocnej jazdy.
Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Konkurs świąteczny 2020

Konkurs świąteczny 2020

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...

• 10 urodziny vortalu!

10 urodziny vortalu!

Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...