Co wybrać w cenie 170 PLN bez zasilacza?
Test obudów Modecom Next 2 i Prostation 2
Spis treści
| Podsumowanie | |||
|---|---|---|---|
| Obudowy firmy Modecom w cenie do 170PLN nie zaskakujÄ… nas niczym specjalnym. JedynÄ… cechÄ…, która wyróżnia je spoÅ›ród sporej konkurencji w tym segmencie cenowym jest niesamowita elegancja. Modele te nie oferujÄ… nam zbyt dużo wolnej przestrzeni wewnÄ…trz, co powoduje problem z dobrym rozmieszczeniem kabli i wpÅ‚ywa na brak ergonomii. Jest to jednak spowodowane faktem, że modele te sÄ… bardzo wÄ…skie - majÄ… zajmować maÅ‚o miejsca na biurku. Sama konstrukcja jest dosyć stabilna i z zamontowanym sprzÄ™tem nie powinniÅ›my siÄ™ niczym martwić. Ja jednak uważam, że w cenie przekraczajÄ…cej 150 PLN powinniÅ›my oczekiwać beznarzÄ™dziowego montażu, czarnego wnÄ™trza oraz jakiegokolwiek dodatkowego wentylatora na wyposażeniu. Nie wspomnÄ™ już o filtrach przeciwkurzowych lub podstawkach antywibracyjnych, bo wtedy wymagaÅ‚bym zbyt wiele. Next 2 i Prostation 2 to bez wÄ…tpienia obudowy budżetowe, które majÄ… wyglÄ…dać, a montaż podzespoÅ‚ów w nich odbywa siÄ™ raz na dÅ‚ugi czas. Na plus możemy zaliczyć oczywiÅ›cie wejÅ›cia USB 2.0, Firewire oraz porty Audio na panelu frontowym, brak ostrych krawÄ™dzi oraz caÅ‚kiem dobre tÅ‚umienie haÅ‚asu z wnÄ™trza obudowy. Producent na swoje produkty udziela 2 lata gwarancji. | |||
| Dostępność i cena: | |||
| Ceny w sklepach już od: 157 PLN | |||
| Zalety i wady: | |||
![]() |
|
![]() |
|
| SprzÄ™t do testów dostarczyÅ‚y firmy: | |||
![]() |
http://www.modecom.pl Serdecznie dziękujemy. |
||
Warto przeczytać:
Do góry

53001
10

O perrycd mechanism instil stye meeting...
0
Komentarze
2010-08-28 13:25:10
2010-08-28 21:14:35
2010-08-28 21:44:46
2010-08-29 10:35:39
2010-08-29 22:55:21
To jest dość znaczna różnica, może w twoim wypadku nie, ale ja przynajmniej raz w tygodniu przepinam kabel ide z nagrywarki do testowanego dysku i gdybym miał zasilacz na dole to byłoby to dla mnie super. Koniec z bałaganem w kablach, wyjmowaniem/ wtykaniem wtyczki. Poza tym cyrkulacja powietrza jest lepsza, możesz zastosować wentylatory w topie budy aby wyciągały ciepłe powietrze.
2010-08-30 08:53:21
2010-08-30 11:47:39
Ja tam wole swoją o 20zł tańszą CM Elite
Z przodu nie jakiś plastik tylko krata z filtrami, miejsce na 12cm wiatrak, z tyłu też porządna 12 w zestawie
Na pewno budy trochę lepsza od wcześniejszych Modecoma, ale jednak za tę cenę dostaniemy coś lepszego od Cooler Mastera, Tacensa czy nawet Sharkoona
Mateusz, złącza Audio (w standardzie HD Audio) i USB to ma dzisiaj każda buda nwet za 70zł więc nie jest to żaden plus.
2010-08-30 15:41:01
2010-08-30 17:57:29
Kuba napisał:
Ja tam wole swoją o 20zł tańszą CM Elite
....
Mateusz, złącza Audio (w standardzie HD Audio) i USB to ma dzisiaj każda buda nwet za 70zł więc nie jest to żaden plus.
Ja również wybrałbym Elite :) Tak masz rację teraz prawie każda obudowa posiada te złącza. Jednak nadal nie każda w tej cenie - patrz oferta właśnie Modecom lub iBOX.
2010-09-17 12:25:28