Mój komputer - moja twierdza!
Test Kaspersky Internet Security 2010
Do UstawieÅ„ przechodzimy poprzez klikniÄ™cie odnoÅ›nika znajdujÄ…cego siÄ™ w gÅ‚ównym oknie programu (u góry po prawej).
WyÅ›wietla nam siÄ™ pokaźna lista opcji konfiguracji. Jest ona o wiele wiÄ™ksza niż w wersji z 2009 roku co na pewno zasÅ‚uguje na duży plus. Do wyboru mamy trzy gÅ‚ówne zakÅ‚adki:

Kolejnym gÅ‚ówny zbiorem sÄ… opcje dotyczÄ…ce skanowania. GÅ‚ównie mamy tutaj możliwość konfiguracji dokÅ‚adnoÅ›ci procesu wyszukiwania wirusów oraz reguÅ‚ tych zadaÅ„.
Dalej sÄ… opcje dotyczÄ…ce aktualizacji. Tutaj mamy możliwość konfiguracji źródÅ‚a pobieranych definicji, czasu kiedy ma siÄ™ odbywać pobieranie danych oraz oczywiÅ›cie bardziej zaawansowane ustawienia taki jak: przypisanie aktualizacji do danego konta użytkownika czy wykorzystanie serwerów proxy.
Ostatnim zbiorem sÄ… opcje dodatkowe. Tutaj mamy dostÄ™p do konfiguracji skanowania portów, powiadomieÅ„, przechowywania danych i raportów. CiekawÄ… opcjÄ… (nowość) jest możliwość uruchomienia profilu gracza. GÅ‚ównym zadaniem tego moduÅ‚y jest „wyciszenie” programu na czas gry. Chodzi gÅ‚ównie o wyłączenie zaplanowanych skanowaÅ„ czy też aktualizacji automatycznych na czas gry.

WyÅ›wietla nam siÄ™ pokaźna lista opcji konfiguracji. Jest ona o wiele wiÄ™ksza niż w wersji z 2009 roku co na pewno zasÅ‚uguje na duży plus. Do wyboru mamy trzy gÅ‚ówne zakÅ‚adki:
- Ochrona
- Skanuj Mój Komputer
- Centrum aktualizacji
- Opcje

Kolejnym gÅ‚ówny zbiorem sÄ… opcje dotyczÄ…ce skanowania. GÅ‚ównie mamy tutaj możliwość konfiguracji dokÅ‚adnoÅ›ci procesu wyszukiwania wirusów oraz reguÅ‚ tych zadaÅ„.
Dalej sÄ… opcje dotyczÄ…ce aktualizacji. Tutaj mamy możliwość konfiguracji źródÅ‚a pobieranych definicji, czasu kiedy ma siÄ™ odbywać pobieranie danych oraz oczywiÅ›cie bardziej zaawansowane ustawienia taki jak: przypisanie aktualizacji do danego konta użytkownika czy wykorzystanie serwerów proxy.

Warto przeczytać:
Do góry

35870
4

0
Komentarze
2010-05-26 19:49:06
2010-05-26 20:45:45
2010-05-27 09:23:03
2010-06-09 00:46:42
Co do ceny to wg. mnie to i tak mało jak na tak dobry produkt, to nie jest sam antywirus, to również ochrona przed zagrożeniem płynącym z sieci, o którym istnieniu większość nie ma pojęcia (między innymi ataki sieciowe).