Wreszcie mamy kompromis między ceną, a jakością?

Genius SW-HF5.1 5100

Autor: Michał Szymański | Data: 2009-10-22 17:57:21

A A A | Wejść na stronę 47432 | Komentarzy 10

Podsumowanie
Zestaw Genius SW-HF5.1 5100 na pewno speÅ‚ni swoje zadania w niewielkich pokojach podczas wielogodzinnych zmaganiach graczy komputerowych. DostarczÄ… one także wiele satysfakcji kinomanom przy oglÄ…daniu swych ulubionych tytuÅ‚ów. Osoby, którym przy sÅ‚uchaniu muzyki zależy na jakoÅ›ci utworów mogÄ… czuć siÄ™ zawiedzeni. Również Ci, którzy uwielbiajÄ…, gdy od decybeli trzÄ™sÄ… im siÄ™ szyby w oknach nie bÄ™dÄ… zachwyceni. Zestaw ten sprawdzi siÄ™ zarówno jako gÅ‚oÅ›niki komputerowe jak i zamiennik kina domowego. Drewniana obudowa i czarne elementy nadajÄ… gÅ‚oÅ›nikom niepowtarzalnego charakteru i sprawiajÄ…, że sÄ… po prostu piÄ™kne. Cena Genius SW-HF5.1 5100 wynosi okoÅ‚o 400 zÅ‚. Jak za taki zestaw to dość maÅ‚o, co jest z pewnoÅ›ciÄ… plusem. CaÅ‚ość objÄ™ta jest dwuletniÄ… gwarancjÄ…. PodsumowujÄ…c, jest to bardzo dobry produkt, który Wam serdecznie polecam!
Dostępność i cena:
Cena według producenta: od 375zł

Zalety i wady:

plus
  • Drewniane obudowy
  • Design
  • Głęboki bass
  • Czytelny wyÅ›wietlacz
  • Pilot
  • Niska cena

minus
  • SÅ‚abe wysokie tony
  • Dosyć ciche
  • Brak możliwoÅ›ci zapisu ustawieÅ„
  • Błędy w instrukcji obsÅ‚ugi
  • Konieczność dokupienia odpowiednich kabli
Przyznane wyróżnienia:

SprzÄ™t do testów dostarczyÅ‚a firma:
iiyama
http://www.geniusnet.com/

Serdecznie dziękujemy.
Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• 2009-10-22 18:26:02

ładne głośniki
  • 2009-10-22 18:42:02

Zgadzam się. Jednak dla mnie wygrywa tu stosunek cena/jakość. Słyszałem te głośniki w akcji i jak za tę cenę, powalają. Sama recka świetna. Bardzo przyjemnie się czyta, zresztą jak wszystkie testy Michała (Gringa).
  • 2009-10-22 19:28:01

Na pierwszej stronie, do zestawu dołączone baterie AAA, na drugiej stronie, do zestawu dołączone baterie AA. Cudowna przemiana xD
    Jest kilka literówek, ale wystarczy je poprawić i będzie miód.
    Najbardziej spodobało mi się gdy pisałeś o: "padającym deszczu w GTA, wyścigach..." sam poczułem że właśnie gram w te gierki.
    Bardzo podoba mi siÄ™ recka.

A co do głośników to w tej cenie chyba nie ma czego innego szukać, choć te kilka wad odstrasza...
  • 2009-10-22 20:08:36

Świetna i czytelna recka ;) Głośniki bardzo ładne ale myślę że nie tylko wygląd się liczy...
  • 2009-10-22 21:23:25

Rzeczywiście wygląd tych głośników jest ich dużym atutem, podobnie jak cena. Technicznie też są bardzo dobrze dopracowane, co sobie bardzo cenie w tego typu urządzeniach (pomijając te nieszczęsne wysokie tony). Gdyby jednak nie tych kilka wad wybrałbym je bez wahania do swojego komputera...

Dziękuje także za miłe słowa na temat recki :D
  • 2009-10-23 21:24:50

Bardzo się cieszę, że pojawiła się u nas recenzja tych głośników. W zasadzie w podobnej cenie nie ma nic ciekawszego, bo czytając fora dyskusyjne widzimy, że akurat w tym segmencie Logitech i Creative nie oferują nic rewelacyjnego. Jak dla mnie brak wysokich tonów i świetna jakość dźwięku trochę się wykluczają ;)
  • 2009-10-24 00:33:51

No to muzyki instrumentalnej czy klasycznej już sobie na nich nie posłuchamy... Szkoda, bo na pierwszy rzut oka dobrze się zapowiadały. Zgadzam się z Mateuszem - słabe wysokie tony i "świetna" jakość dźwięku to zdecydowanie pojęcia wykluczające się.
  • 2009-10-31 00:08:44

ładne stylowe drewniane głośniki, recenzja krótka ale treściwa.
  • 2009-11-09 17:03:21

Åšwietna recka, nie naciÄ…gana i bardzo przyjemnie sie czyta.
    Co do głośników widac ze bardzo dobre i warte ceny
  • ~Kostek

2013-07-27 12:32:22

Jestem posiadaczem tez tego samego zestawu, przyznaje graja naprawdę bardzo fajnie i zostały solidnie wykonane :). Służą mi już 6 lat i dalej sąsiedzi czasami się przypier*laja za głośną muzyke ^^

Komentarz 10