Który wybrać?
Kaspersky Anti-Virus i Internet Security 2009
Już się przyzwyczailiście, że co pewien czas pojawia się u nas recenzja programu antywirusowego. Tym razem jest podobnie, a nawet lepiej, ponieważ przyjrzymy się dzisiaj aż dwóm produktom firmy Kaspersky Lab. Anti-Virus 2009 zapewnia podstawowe narzędzia, jakich potrzebujemy do ochrony swojego komputera. Natomiast Internet Security 2009 posiada wszystko, aby bezpiecznie korzystać z Internetu. Zobaczmy z bliska co dokładnie oferują nam poszczególne programy, oraz czy warto wymienić dotychczas używane darmowe oprogramowanie na produkt od Kaspersky’ego. Zapraszam do lektury.
Instalacja Kaspersky Anti-Virus 2009 i Internet Security 2009 przebiegła bezproblemowo, od razu po tym zarejestrowałem aplikacje i przystąpiłem do zapoznawania się z nowym oprogramowaniem. Oczywiście nie testowałem ich jednocześnie (tak w ramach jasności).
Pierwszym krokiem, który postanowiłem poczynić była ręczna aktualizacja bazy wirusów, trwała ona całkiem długo, ponieważ przy łączu 512kb/s średnia prędkość pobierania najnowszych informacji wynosiła tylko 19kB/s. Warto zaznaczyć, że codzienne aktualizacje (automatyczne) odbywają się w tle i zupełnie nie musimy się nimi przejmować, trwają tylko kilkanaście sekund.
Pierwszym krokiem, który postanowiłem poczynić była ręczna aktualizacja bazy wirusów, trwała ona całkiem długo, ponieważ przy łączu 512kb/s średnia prędkość pobierania najnowszych informacji wynosiła tylko 19kB/s. Warto zaznaczyć, że codzienne aktualizacje (automatyczne) odbywają się w tle i zupełnie nie musimy się nimi przejmować, trwają tylko kilkanaście sekund.
Warto przeczytać:
Do góry
Konkursy
Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.
-
Konkurs świąteczny 2020
Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...
-
10 urodziny vortalu!
Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...
Komentarze