» załóż konto» przypomnij hasło

Wreszcie mamy kompromis między ceną, a jakością?

Genius SW-HF5.1 5100

Autor: Michał Szymański | Data: 2009-10-22 17:57:21

A A A | Wejść na stronę 46111 | Komentarzy 10

Genius SW-HF5.1 5100 Zestaw SW-HF5.1 5100 to jeden z wielu produktów dźwiękowych Geniusa. Na rynku mają oni jednak niemałą konkurencje, gdyż takie firmy jak na przykład Logitech czy Creative nie zawiesiły broni. Należy więc zastanowić się czy Genius jest w stanie dotrzymać kroku swoim konkurentom. Głośniki niżej prezentowane mają dowodzić, że firma ta ma wiele do powiedzenia w temacie akcesoriów związanych z dźwiękiem. Sprawdźmy, więc możliwości zestawu SW-HF5.1 5100. Zapraszam do lektury.

Genius SW-HF5.1 5100
Całość przyjechała do mnie w dużym, kolorowym kartonie. Ważył on około 20kg, więc widać , że jest to zestaw solidny i masywny. Po otwarciu w środku znajdziemy:
  • jeden głośnik niskotonowy,
  • jeden głośnik centralny,
  • dwa głośniki frontowe,
  • dwa głośniki tylne,
  • pilot
  • dwie baterie AA do pilota,
  • instrukcję obsługi,
  • kable głośnikowe:
    • 3x 3m
    • 2x 5m
  • kable sygnałowe (input)
    • 3x 2RCA -> 2RCA,
    • 1x 3,5 mm mini-jack -> 2x RCA.

Genius SW-HF5.1 5100
Genius SW-HF5.1 5100
Genius SW-HF5.1 5100
Genius SW-HF5.1 5100
Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• elegant0

2009-10-22 18:26:02

ładne głośniki
  • Szyjamon

2009-10-22 18:42:02

Zgadzam się. Jednak dla mnie wygrywa tu stosunek cena/jakość. Słyszałem te głośniki w akcji i jak za tę cenę, powalają. Sama recka świetna. Bardzo przyjemnie się czyta, zresztą jak wszystkie testy Michała (Gringa).
  • maciek

2009-10-22 19:28:01

Na pierwszej stronie, do zestawu dołączone baterie AAA, na drugiej stronie, do zestawu dołączone baterie AA. Cudowna przemiana xD
    Jest kilka literówek, ale wystarczy je poprawić i będzie miód.
    Najbardziej spodobało mi się gdy pisałeś o: "padającym deszczu w GTA, wyścigach..." sam poczułem że właśnie gram w te gierki.
    Bardzo podoba mi się recka.

A co do głośników to w tej cenie chyba nie ma czego innego szukać, choć te kilka wad odstrasza...
  • Michal

2009-10-22 20:08:36

Świetna i czytelna recka ;) Głośniki bardzo ładne ale myślę że nie tylko wygląd się liczy...
  • Gringo

2009-10-22 21:23:25

Rzeczywiście wygląd tych głośników jest ich dużym atutem, podobnie jak cena. Technicznie też są bardzo dobrze dopracowane, co sobie bardzo cenie w tego typu urządzeniach (pomijając te nieszczęsne wysokie tony). Gdyby jednak nie tych kilka wad wybrałbym je bez wahania do swojego komputera...

Dziękuje także za miłe słowa na temat recki :D
  • Mateusz

2009-10-23 21:24:50

Bardzo się cieszę, że pojawiła się u nas recenzja tych głośników. W zasadzie w podobnej cenie nie ma nic ciekawszego, bo czytając fora dyskusyjne widzimy, że akurat w tym segmencie Logitech i Creative nie oferują nic rewelacyjnego. Jak dla mnie brak wysokich tonów i świetna jakość dźwięku trochę się wykluczają ;)
  • gekon

2009-10-24 00:33:51

No to muzyki instrumentalnej czy klasycznej już sobie na nich nie posłuchamy... Szkoda, bo na pierwszy rzut oka dobrze się zapowiadały. Zgadzam się z Mateuszem - słabe wysokie tony i "świetna" jakość dźwięku to zdecydowanie pojęcia wykluczające się.
  • Adonim

2009-10-31 00:08:44

ładne stylowe drewniane głośniki, recenzja krótka ale treściwa.
  • Johnny85

2009-11-09 17:03:21

Świetna recka, nie naciągana i bardzo przyjemnie sie czyta.
    Co do głośników widac ze bardzo dobre i warte ceny
  • ~Kostek

2013-07-27 12:32:22

Jestem posiadaczem tez tego samego zestawu, przyznaje graja naprawdę bardzo fajnie i zostały solidnie wykonane :). Służą mi już 6 lat i dalej sąsiedzi czasami się przypier*laja za głośną muzyke ^^

Komentarz 10

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Konkurs świąteczny 2020

Konkurs świąteczny 2020

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was Świąteczny Konkurs, w którym możecie wygrać bardzo atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w...

• 10 urodziny vortalu!

10 urodziny vortalu!

Tak, już dziesięć lat jesteśmy z Wami! Z okazji naszej rocznicy przygotowaliśmy razem z naszymi partnerami dla Was kolejny konkurs z...

Ostatnio na forum