Bardzo fajna recenzja, jednak z paroma rzeczami nie mogę się zgodzić. Po pierwsze, TouchWiz to nie jest system operacyjny, a jedynie interface użytkownika. Telefon systemu jako takiego nie posiada, jedynie standardowe, zamknięte oprogramowanie, więc nie ma sensu porównywanie możliwości personalizacji do telefonów z Androidem. Po drugie, jeśli kamera dawałaby możliwość nagrywania w HD, telefon bez systemu mógłby nie wytrzymać fizycznie ilości danych do przetworzenia i zapisania, więc mogłoby to zaowocować zaburzeniami w płynności i jakości, i producent musiałby zastosować lepszy, droższy procesor. Po trzecie, nie wiem, skąd wziąłeś pogłoski o awaryjności telefonów Samsunga - jak wynika ze statystyk, są to najmniej awaryjne telefony sprzedawane przez polskich operatorów. Niemniej jednak, świetny test i interesujący model telefonu. Pozdrawiam
Kamil_K
1. Określenie system operacyjny jako skrót myślowy faktycznie jest nienajszczęśliwsze bo jest przypisane do WM, S.60 i Androida, o tym, że TouchWiz jest nakładką napisałem.
2. Co do droższego procesora nie sądzę by był problem - telefon jest spozycjonowany na bardzo wysokim pułapie cenowym - klient ma prawo wymagać możliwości adekwatnych do ceny.
3. Z doświadczenia sprzedawcy ;)
Komentarze
Kamil_K
2010-05-15 22:53:04
Kamil_K
2010-05-15 22:54:28
kslek
2010-05-15 23:08:00
1. Określenie system operacyjny jako skrót myślowy faktycznie jest nienajszczęśliwsze bo jest przypisane do WM, S.60 i Androida, o tym, że TouchWiz jest nakładką napisałem.
2. Co do droższego procesora nie sądzę by był problem - telefon jest spozycjonowany na bardzo wysokim pułapie cenowym - klient ma prawo wymagać możliwości adekwatnych do ceny.
3. Z doświadczenia sprzedawcy ;)
Pozdrawiam serdecznie.
roboss
2010-05-25 10:48:24