Prawdziwy kombajn bezpieczeństwa

Recenzja programu Norton 360 wersja 4.0

Autor: Mateusz Galon | Data: 2010-07-01 22:48:47

A A A | Wejść na stronę 121471 | Komentarzy 2

Podsumowanie
Pakiet Norton 360 w wersji czwartej jest prawdziwym kombajnem w kwestii bezpieczeÅ„stwa. Nowa wersja nie wprowadza rewolucyjnych zmian, jednak jest kilka szczegóÅ‚ów na które warto zwrócić uwagÄ™. Udoskonalono moduÅ‚ Norton Identity Safe, który chroni przed kradzieżą tożsamoÅ›ci, przyÅ›piesza logowanie i zwiÄ™ksza wygodÄ™ podczas zakupów w Internecie. RozwiniÄ™to również ochronÄ™ przed wyÅ‚udzeniem danych, dziÄ™ki czemu aplikacja jeszcze szybciej sprawdza bezpieczeÅ„stwo witryn internetowych i identyfikuje niebezpieczne strony. Program Symanteca dostarcza nam miesiÄ™czny raport, który pozwala zachować spokój i pewność, że podczas naszych codziennych zajęć w tle dziejÄ… siÄ™ same dobre rzeczy ;) Ciekawym rozwiÄ…zaniem jest również ustawienie oszczÄ™dzania energii, które wstrzymuje operacje na komputerze przenoÅ›nym do chwili podłączenia zasilania sieciowego. Jak do tych wodotrysków dodamy standardowÄ… ochronÄ™ przed wirusami, trojanami, robakami, spamem i innymi zagrożeniami to naszym oczom ukazuje siÄ™ program typu All In One. Jednak jako użytkownik na co dzieÅ„ netbooka z 1 GB ramu muszÄ™ przyznać, że program delikatnie spowolniÅ‚ dziaÅ‚anie systemu przez co momentami musiaÅ‚em siÄ™ denerwować. Pomimo tego produkt Symanteca jest godny polecenia.
Dostępność i cena:
Cena według producenta: 249,99 PLN

Zalety i wady:

plus
  • PeÅ‚en pakiet bezpieczeÅ„stwa!
  • CzÄ™ste aktualizacje
  • Funkcja Insight
  • Sejf tożsamoÅ›ci
  • Optymalizacja komputera
  • Norton Backup and Restore
  • Zapobieganie wÅ‚amaniom

minus
  • wysoka cena
Produkt do testów dostarczyÅ‚a firma:

gigabyte
http://www.symantec.com

Serdecznie dziękujemy
Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• 2010-07-02 12:48:31

Przez 3 miesiące korzystałem Norton Internet Security 2010 i mogę go polecić. 360 sporo dodatkowych funkcji (choćby backup online), ale to jest już program skierowany dla użytkowników o większych potrzebach.
  • 2010-07-05 23:00:02

A ja akurat jestem uzytkownikiem tej wersji i korzystam z niemalze wszystkich funkcji. Bardzo dobry program i znakomicie sie sprawdza

Komentarz 2