Kogo potrafi wystraszyć?

Norton Ghost 14.0

Autor: Mateusz Galon | Data: archiwalny

A A A | Wejść na stronę 38487 | Komentarzy 1

Tutaj mamy już zupeÅ‚nie nowe funkcje. PierwszÄ… z nich jest zarzÄ…dzanie lokalizacjÄ… docelowÄ… kopii zapasowej, brzmi groźnie. W praktyce chodzi o zoptymalizowanie miejsca na dysku twardy, żeby byÅ‚o możliwe przechowywanie kopii zapasowych. Możemy bezboleÅ›nie przenosić nasze punkty przywracania, bÄ™dziemy również informowani, gdy rozmiar magazynu kopii zapasowych przekroczy wartość progowÄ…, którÄ… możemy indywidualnie ustawić (suwak). Jest również dostÄ™pna funkcja automatycznego optymalizowania magazynu, dziÄ™ki czemu program sam bÄ™dzie usuwaÅ‚ stare punkty przywracania.
Norton Ghost 14

DrugÄ… opcjÄ… jest kopiowania punktów przywracania na dysk CD, DVD lub innej dowolnej lokalizacji np. pendrive. Jest to chyba jedna z najważniejszych funkcji w programie tego typu. Mamy również możliwość przekonwertowania istniejÄ…cego już punktu przywracania na format dysku wirtualnego. Formatem takim jest VMware Virtual Disk (.vmdk) oraz Microsoft Virtual Disk (.vhd). Proces ten przebiega równie Å‚atwo jak poprzednia operacja. Ostatnim narzÄ™dziem jest możliwość skopiowania zawartoÅ›ci jednego dysku twardego na drugi. Tutaj możemy pokusić siÄ™ o sprawdzenie lokalizacji źródÅ‚owej oraz docelowej w celu znalezienie błędów systemu plików. Mamy również możliwość ignorowania zÅ‚ych sektorów (podczas kopiowania).
Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• ~Gajur

2013-02-20 23:24:45

Mam zainstalwanego nortona 14 na XP a chcę zainstalować win.7 i z tąd moje pytanie czy Norton będzie chodził na win. 7

Komentarz 1