Recenzja głośników

Media-Tech Tornada Pro DB 2.1

Autor: Maciek Blicharz | Data: archiwalny

A A A | Wejść na stronę 62598 | Komentarzy 0

Teraz przejdźmy do rzeczy które niezbyt mi siÄ™ spodobaÅ‚y w tych gÅ‚oÅ›nikach. Przede wszystkim, gdy sprzÄ™t jest wyłączony lub nie gra, sÅ‚yszalny jest dźwiÄ™k pracy zasilacza. Czasem to potrafi zdenerwować, ale ratunkiem jest wyłączenie zestawu z sieci przyciskiem umieszczonym z tyÅ‚u "centrum dowodzenia". I jeszcze włączanie/wyłączanie. Zarówno przy jednej jak i drugiej czynnoÅ›ci sÅ‚yszalny jest trzask. Przy wyłączaniu jeszcze w miarÄ™ cichy, ale przy włączaniu już dość znaczny. WadÄ… jest też to że nasze ustawienia dźwiÄ™ku siÄ™ resetujÄ…, po wyłączeniu zestawu z sieci. I jeszcze w moim zestawie na subwoferze napis media-tech znajdowaÅ‚ siÄ™ u góry i byÅ‚ odwrócony do góry nogami, a powinien być na dole - pomyÅ‚ka w zamontowaniu panelu przedniego, jednak mi ona nie zawadza zbytnio, bo ja sÅ‚ucham muzyki, a nie oglÄ…dam zestaw. Warto też wspomnieć, że diody podÅ›wietlajÄ…ce pokrÄ™tÅ‚o regulacyjne, nie wyłączajÄ… siÄ™ kiedy wyłączymy zestaw (konkretniej przełączymy go w tryb standby) co może niektórych denerwować. Na szczęście nie "dajÄ… po oczach", wiÄ™c można przeżyć. WyłączajÄ… siÄ™ dopiero po wyłączeniu zestawu z sieci specjalnym przełącznikiem umieszczonym na tyle "zewnÄ™trznego procesora dźwiÄ™ku", bÄ…dź wyłączeniu popularnej "listwy". WadÄ… sÄ… też stosunkowo krótkie kable. Kable od satelitek do "centrum dowodzenia" majÄ… 128 cm dÅ‚ugoÅ›ci, kabel od subwoofera do "centrum dowodzenia" ma 162 cm, kabel od "centrum dowodzenia" o kompa ma 154 cm, a kabel zasilania od "centrum dowodzenia ma 145 cm. Jednak powinny starczyć do swobodnego rozmieszczenia zestawu w pobliżu komputera.
Warto przeczytać: Do góry

Komentarze