Idealne głośniki na piknik

Logitech Z-5

Autor: Marek Broda | Data: 2009-09-30 15:34:32

A A A | Wejść na stronę 33347 | Komentarzy 6

Odsłuch - muzyka

Przez 3 tygodnie miaÅ‚em okazjÄ™ przesÅ‚uchać na tych gÅ‚oÅ›nikach kilkaset piosenek z każdego gatunku. Fanów basu muszÄ™ zawieść, ponieważ nie wprowadzimy w wibracjÄ™ Å›cian. Bas jednak jest wystarczajÄ…cy (jak dla mnie) i bardzo dobrze komponuje siÄ™ z resztÄ… pasma. Jak na "plastikowe" gÅ‚oÅ›niki przeznaczone do laptopa oferujÄ… one bardzo dobrÄ…, jakość dźwiÄ™ku. WsÅ‚uchujÄ…c siÄ™ jesteÅ›my w stanie usÅ‚yszeć wiele szczegóÅ‚ów niesÅ‚yszalnych na innych zestawach. GÅ‚oÅ›niki wydajÄ… siÄ™ być idealnym rozwiÄ…zaniem dla osób czÄ™sto jeżdżących i wymagajÄ…cych, jakoÅ›ci lepszej od gÅ‚oÅ›ników wbudowanych w laptopa. MuszÄ™ przyznać, że nawet mniej wymagajÄ…cy użytkownicy stacjonarnych komputerów powinni być zadowoleni.
Niestety Logitech Z-5 należą do bardzo cichych gÅ‚oÅ›ników (w koÅ„cu majÄ… łącznÄ… moc tylko 4.00W), wiÄ™c od razu możemy zapomnieć o organizowaniu wiÄ™kszych zabaw z muzykÄ… puszczanÄ… przez ten sprzÄ™t. Przy okazji podpunktu o muzyce warto wspomnieć o funkcji line-in. Podłączenie iPod'a lub jakiegokolwiek innego mp3 player'a nie stanowi problemu. Po jego podłączeniu automatycznie wyciszany jest dźwiÄ™k pÅ‚ynÄ…cy z komputera, dziÄ™ki czemu sÅ‚yszymy jedynie dźwiÄ™k z odtwarzacza. Również tutaj Logitech nie zawiódÅ‚.

Odsłuch - gry

WiÄ™kszość przyszÅ‚ych nabywców kupi Logitech'y Z-5 do laptopa, na którym ciężko o komfortowe granie, dlatego nie ma co rozpisywać siÄ™ na temat odsÅ‚uchu z gier. NapiszÄ™ jednak, że miaÅ‚em okazjÄ™ sÅ‚uchać z nich Å›cieżki dźwiÄ™kowej z takich klasyków jak Call of Duty: Modern Warfare, GTA IV oraz Burnout Paradise. We wszystkich grach gÅ‚oÅ›niki dostarczaÅ‚y bardzo dobrej jakoÅ›ci dźwiÄ™k i niezapomnianych wrażeÅ„. Szczególnie dobrze wspominam grÄ™ w COD: MW, w którym odgÅ‚osy strzaÅ‚ów byÅ‚y bardzo realistyczne i dochodziÅ‚ z każdej strony. Dlatego uważam, że gÅ‚oÅ›niki usatysfakcjonujÄ… również graczy, ale przed ich zakupem lepiej przyjrzeć siÄ™ innym ofertom, które mogÄ… zapewnić nam jeszcze lepszÄ… zabawÄ™ (graczom zawsze radzÄ™ zakupić zestaw 5.1 lub wysokiej jakoÅ›ci sÅ‚uchawki).

Odsłuch - filmy

Z pomocÄ… gÅ‚oÅ›ników oglÄ…dnÄ…Å‚em wiele filmów - w tym takie tytuÅ‚y jak: Szeregowiec Ryan, Blow czy Fight Club, a także Step Up 2. OglÄ…dajÄ…c pierwszy z wymienionych filmów mogÅ‚em siÄ™ poczuć jakbym naprawdÄ™ lÄ…dowaÅ‚ na plaży w Normandii, zaÅ› oglÄ…dajÄ…c Step Up razem z mojÄ… dziewczynÄ… byÅ‚em zachwycony jakoÅ›ciÄ… dźwiÄ™ku. MogÄ™ Å›miaÅ‚o napisać, że na tych gÅ‚oÅ›nikach nawet cisza brzmi Å›wietnie i buduje rzadko spotykane napiÄ™cie. Kinomaniacy na wyjeździe z laptopem z pewnoÅ›ciÄ… bÄ™dÄ… wniebowziÄ™ci! Trzeba jednak pamiÄ™tać, że gÅ‚oÅ›niki nie zastÄ…piÄ… porzÄ…dnego zestawu kina domowego, wiÄ™c jeÅ›li ktoÅ› szuka stacjonarnego rozwiÄ…zania to lepiej niech przejrzy inne oferty.
Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• 2009-10-01 23:33:46

Świetna recka. A co do samych głośników, to cena mogłaby być trochę niższa.
  • 2009-10-02 00:05:49

Fajny, luźny tekst. Dobrze się czyta. Zdecydowanie cena jest tutaj głównym minusem, jednak sprzęt sam w sobie prezentuje się imponująco. Czy w tej cenie dla laptopa polecasz Marek coś innego?
  • 2009-10-02 20:01:49

300zł...szkoda
    Dobrze, że nie wymagają zasilania z gniazdka.
    Takie recki mi siÄ™ podobajÄ….
  • 2009-10-02 22:02:14

Åšwietny tekst. Ale cena faktycznie za wysoka :/
  • 2009-10-04 00:09:48

Dziękuje za miła ocene testu ;). Starałem się pisać jak najciekawiej.
    Mateusz - w tej cenie myślę, że lepszej oferty raczej ciężko będzie szukać - Z5 powinny w 100% każdego posiadacza laptopa zadowolić.
  • 2009-10-11 17:13:55

Całkiem zgrabne głośniki. Pilot wygląda bardzo ładnie. Szkoda że producent nie umieścił na obudowie wyłącznika i regulacji głośności.
    pozdrawiam

Komentarz 6