» załóż konto» przypomnij hasło

Mój komputer - moja twierdza!

Test Kaspersky Internet Security 2010

Autor: Bartosz Grządzielweski | Data: 2010-05-26 14:59:11

A A A | Wejść na stronę 15472 | Komentarzy 4

Test Kaspersky Internet Security 2010 W dzisiejszym świecie dostęp do internetu ma prawie każdy z nas. Komputer bez połączenia z siecią można porównać do człowieka, który na przykład skręcił sobie nogę i jest w pewien sposób ograniczony sprawnościowo. Internet wykorzystujemy do wielu zadań, począwszy od przeglądania stron, wysyłania maili po wideo-komunikacje z innymi ludźmi czy też inwestowanie na giełdzie. Sieć daje nam wiele możliwości. Wszystko jest dobrze gdy z tych możliwości korzysta się we właściwy sposób. Jednak, tak samo jak w „prawdziwym” społeczeństwie, tak i w wirtualnej rzeczywistości zdarzają się „czarne owce”, który chcą nam utrudnić życie. Takimi czarnymi owcami są ludzie tworzący wirusy, hakerzy, spamerzy itd. Upraszczając, można by powiedzieć, że ilość szkodliwych programów czy ataków komputerowych rośnie proporcjonalnie do aktywności ludzi w sieci. Dlatego też powstają coraz to nowe i skuteczniejsze programy chroniące nas przed zagrożeniami płynącymi z internetu i nie tylko. Takim właśnie programem jest Kaspersky Internet Security 2010, z którego mam przyjemność korzystać już drugi rok (wcześniej wersja 2009). Postaram się go rzetelnie przedstawić. Zapraszam do lektury.

Podsumowanie
Najnowszy produkt firmy Kaspersky Lab na rok 2010 jest bardzo udany. Dzięki swojej prostej budowie mogą z niego korzystać wszyscy użytkownicy komputerów, zarówno ci mniej, jak i bardziej doświadczeni. Dużym plusem jest minimalne obciążenie, które w żaden sposób nie spowalnia naszej pracy przed komputerem, a sam program pracuje w tle nie przeszkadzając nam w obowiązkach. Osobiście pracuje z Kaspersky Internet Security już drugi rok i jak do tej pory jestem z niego bardzo zadowolony. Nigdy nie miałem problemów ze złośliwym oprogramowaniem czy atakami, a każdy pendrive czy karta pamięci zawsze zostaje dokładnie sprawdzona. Jedyne to mi pozostaje to polecić tę aplikację. Każdy, kto chce mieć pełną ochronę swojego komputera w jednym pakiecie powinien wybrać Kaspersky Internet Security 2010. Z niecierpliwością czekam na kolejną wersję.

Dostępność i cena:
Cena według producenta: 155 PLN.

Zalety i wady:

plus
  • przejrzysty i zrozumiały interfejs
  • bardzo prosty w obsłudze
  • wysoka skuteczność
  • polska wersja językowa
  • częste aktualizacje
  • chroni przed większością zagrożeń wynikających z korzystania z internet

minus
  • wysoka cena
Sprzęt do testów dostarczyła firma:
asus laptop

Kaspersky
Serdecznie dziękujemy.
Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

• samsam

2010-05-26 19:49:06

Kaspersky jest moim zdaniem od dawna klasą samą dla siebie. Jak wypada zużycie zasobów przez edycję 2010?
  • Mateusz

2010-05-26 20:45:45

Wszystko fajnie, pięknie, ale cena produktu na 1 rok dla jednego stanowiska to 155 PLN... Przesada? Wydaje mi się, że tak!
  • Maaario

2010-05-27 09:23:03

Tego typu produkcje z założenia nie są skierowane do ludzi, którzy muszą liczyć zasoby komputera. Na obecny standardowy sprzedawany zestaw komputerowy zużycie jest naprawdę niewielkie - dla 4 GB RAM'u, kilka procent. Dla starszych zestawów o wiele atrakcyjniejsze jest skonfigurowanie ochrony za pomocą narzędzi darmowych.
  • anana89

2010-06-09 00:46:42

Wcześniejsze wersje Kaspersky są ciągle wspierane, nie ma żadnego problemu, aby zakupić wcześniejszą wersje, niekoniecznie 2010.
    Co do ceny to wg. mnie to i tak mało jak na tak dobry produkt, to nie jest sam antywirus, to również ochrona przed zagrożeniem płynącym z sieci, o którym istnieniu większość nie ma pojęcia (między innymi ataki sieciowe).

Komentarz 4

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Majowy konkurs z Microsoftem!

Majowy konkurs z Microsoftem!

Klawiatury, myszki, kamerki i gamepady od Microsoftu Mamy dla Was kolejny konkurs w którym do wygrania jest kilka urządzeń od firmy...

• Konkurs jubileuszowy - mamy 5 lat!

Konkurs jubileuszowy - mamy 5 lat!

Pięciolecie vortalu PCFoster.pl! Przygotowaliśmy dla Was kolejny konkurs z atrakcyjnymi nagrodami. Tym razem okazja jest szczególna,...

• Wygraj sprzęt od Geniusa!

Wygraj sprzęt od Geniusa!

Mamy dla Was kolejny konkurs w którym do wygrania jest sześć urządzeń od firmy Genius. Aby zdobyć ten sprzęt wystarczy odpowiedzieć...