» załóż konto» przypomnij hasło

Czy ma szansę zaistnieć?

AVG Internet Security 8.5

Autor: Michał Andorsz | Data: archiwalny

A A A | Wejść na stronę 14859 | Komentarzy 0

AVG Internet Security 8.5 W dzisiejszej recenzji chciałbym przedstawić Wam najnowszą wersję programu antywirusowego czeskiej firmy AVG. Chodzi konkretnie o program AVG Internet Security 8.5. Sama seria tych antywirusów nie jest dość popularna wśród Polaków, jednak patrząc w skali światowej AVG jest jednym z czołowych producentów oprogramowania antywirusowego. Według informacji ponad 80 milionów użytkowników korzysta z oprogramowania AVG, zarówno w wersjach darmowych jak i płatnych. By przekonać się czy oprogramowanie tego producenta jest godne zaufania, zapraszam do testu.

Miałem przyjemność przetestować nowy produkt AVG także na najnowszym Windows 7. Instalacja przebiegła identycznie jak w przypadku Windowa XP. Po włożeniu płyty do napędu komputera Windows zapytał czy na pewno chce otworzyć proces instalacji. W następnych krokach już było tak samo. AVG działa prawidłowo. Pobrałem ten sam zestaw maili i na obu Windowsach, AVG oznaczył te same maile jako spam.

Interfejs programu niczym się nie różni. Wszystko wygląda i działa tak samo jak w przypadku Windowa XP.

Sprawdziłem także zużycie RAM’u na obu Windowsach. Test wypadł bardzo podobnie. Na Windows 7 zużycie RAMu monitora Tray wynosi zaledwie 2 592k a sam interfejs 4 060. Z pewnością jest to mało w porównaniu do innych programów antywirusowych. Natomist na XP zużycie RAM dla procesu Tray Monitor wynosiło 2 228 czyli mniej niż w przypadku XP. A na Interfejs idzie 8 080k.
Warto przeczytać: Do góry

Komentarze

Konkursy

• Wszystkie konkursy zakończone. Zapraszamy wkrótce.

• Na narty z Navmax!

Na narty z Navmax!

Odpowiedz na dwa łatwe pytania i wygraj super aplikację nawigacyjną Navmax! Drodzy Czytelnicy! Przygotowaliśmy dla Was kolejny konkurs, tym...

• Wygraj sprzęt od Cooler Master!

Wygraj sprzęt od Cooler Master!

Wygraj sprzęt od Cooler Master! Również w styczniu nie mogło u nas zabraknąć konkursu. Tym razem dzięki firmie Cooler Master...

• Wygraj sprzęt od Media-Tech!

Wygraj sprzęt od Media-Tech!

Gadżeciarski konkurs z Media-Tech! Mamy dla Was tym razem Noworoczny konkurs z firmą Media Tech, w którym możecie wygrać trzy...